Overslaan en naar de inhoud gaan

QCP en Sittard-Geleen maken afspraken over banen

Geplaatst opmaandag 24 november 2014 - 15:52

Het nieuwe kunstofverwerkingsbedrijf Quality Circular Polymers (QCP) en de gemeente Sittard-Geleen hebben afspraken gemaakt over het invullen van banen.

De afspraken tussen de gemeente en het QCP, dat op Chemelot wordt gebouwd, gaan over banen door werklozen en bijstandsgerechtigden.

WW- of WWB-uitkering
Bij het bedrijf komen in eerste instantie veertig arbeidsplaatsen vrij. Bij de invulling daarvan wordt voorrang gegeven aan mensen met een WW- of WWB-uitkering. Wethouder Pieter Meekels (GOB) en de QCP-directeuren Huub Meessen en Raf Bemelmans ondertekenden maandag de intentieovereenkomst waarin dit onder meer geregeld is.

Personeelswerving
QCP begint naar verwachting in de loop van volgend jaar met de personeelswerving, gelijktijdig met de bouw van de fabriek. De gemeente en het UWV zullen geschikte kandidaten voordragen, die vanaf de opstart van de fabriek aan de slag kunnen. Daarnaast wordt ook bekeken of QCP mogelijkheden heeft om via de Participatiewet direct dan wel indirect ook mensen te plaatsen.

Tenslotte is afgesproken dat QCP naast stageplekken ook kandidaten voor promotie-onderzoek een plaats biedt.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Plastic kunststof granulaat
'Extra belasting op nieuwe plastic'
KFC Kentucky Fried Chicken Fastfood
Kentucky Fried Chicken opent medio augustus in Sittard
Fortuna Sittard stadion sportzone dronefoto - 1Limburg
Uitstel projecten moet Sittard-Geleen miljoenen opleveren
Geleense kunststoffabriek QPC overgenomen
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen