Overslaan en naar de inhoud gaan

Q-koortspatiënt: 'Tegemoetkoming dekt het leed niet'

Geplaatst opdinsdag 25 september 2018 - 6:00

Q-koortspatiënt Chris Scuric uit Heerlen heeft gemengde gevoelens over de tegemoetkoming die de overheid biedt aan patiënten en nabestaanden.

"We zijn in ieder geval weer een stapje verder, maar of ik dan blij moet zijn, daar moet ik nog over nadenken. Gezien ik sinds 2009 al met veel problemen kamp dekt die 15.000 euro het leed niet", vertelt de Q-koortspatiënt.

Vergoeding
Maandag maakte het ministerie van Volksgezondheid bekend dat Nederlanders die tussen januari 2007 en december 2011 Q-koorts opliepen een aanvraag kunnen indienen voor een vergoeding. Per aanvraag wordt maximaal 15.000 euro uitgekeerd.

Leed
Scuric ​vraagt zich af of een vergoeding bieden de manier is om de patiënten te helpen. Het doet volgens hem geen recht aan het leed, de gestrande carrières en het nog maar half kunnen functioneren van veel Q-koorts slachtoffers. "Maar dit kan per individu verschillen."

Verantwoordelijk
Er moet volgens Scuric anders met de zaak omgegaan worden. "Ze moeten maar eens echt de verantwoordelijk nemen en met een fatsoenlijke oplossing komen voor heel veel mensen." Scuric wil nu eerst weer gaan praten met partijen die bezig zijn met een rechtsgang. "Daarnaast ga ik nu eerst maar eens de kleine lettertjes lezen van het formulier."

De advocaat van een groep tegen de staat procederende Q-koortspatiënten waarschuwt dat de rechtszaak met deze vergoeding nog niet van de baan is.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen