Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Q-koortspatiënt Bep Houben boos op regering en boeren

Geplaatst opmaandag 17 oktober 2016 - 17:44

"Ik ben heel erg boos. Op de regering. En op de boeren." Dat zegt 51-jarige Bep Houben uit Landgraaf, op de eerste dag van het Q-koortsproces tegen de staat.

Ze kreeg bijna tien jaar geleden Q-koorts, is ernstig ziek en verwacht dat ze nog maar korte tijd te leven heeft.

Pijn
Bep Houben liep in 2008 Q-koorts op in de buurt van Eindhoven. Ze krijgt steeds minder lucht en haar gewrichten doen steeds meer pijn. "Ik wil nog zoveel, maar ik kan het niet meer. Ik heb altijd gesport en dat is over."

Nalatig
In Den Haag is maandag een rechtszaak tegen de staat begonnen, aangespannen door honderden
Q-koortspatienten, onder wie tientallen uit Limburg. Volgens de slachtoffers is de overheid nalatig geweest tijdens de uitbraak van Q-koorts, bijna tien jaar geleden.

Terwijl de gevaren en risico's voor de volksgezondheid bekend waren, werden mensen in de buurt van besmette geitenboerderijen niet op tijd gewaarschuwd.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Geiten Q-koorts
Staat wijst claim Q-koortsslachtoffers af
Rechter buigt zich over Q-koortsslachtoffers
ANp
Tientallen Q-koortsslachtoffers aanwezig bij rechtszaak
Geiten Q-koorts
Q-koortspatiënten gaan in beroep voor schadevergoeding
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen