Overslaan en naar de inhoud gaan

Q-koortspatiënt Bep Houben boos op regering en boeren

Geplaatst opmaandag 17 oktober 2016 - 17:44

"Ik ben heel erg boos. Op de regering. En op de boeren." Dat zegt 51-jarige Bep Houben uit Landgraaf, op de eerste dag van het Q-koortsproces tegen de staat.

Ze kreeg bijna tien jaar geleden Q-koorts, is ernstig ziek en verwacht dat ze nog maar korte tijd te leven heeft.

Pijn
Bep Houben liep in 2008 Q-koorts op in de buurt van Eindhoven. Ze krijgt steeds minder lucht en haar gewrichten doen steeds meer pijn. "Ik wil nog zoveel, maar ik kan het niet meer. Ik heb altijd gesport en dat is over."

Nalatig
In Den Haag is maandag een rechtszaak tegen de staat begonnen, aangespannen door honderden
Q-koortspatienten, onder wie tientallen uit Limburg. Volgens de slachtoffers is de overheid nalatig geweest tijdens de uitbraak van Q-koorts, bijna tien jaar geleden.

Terwijl de gevaren en risico's voor de volksgezondheid bekend waren, werden mensen in de buurt van besmette geitenboerderijen niet op tijd gewaarschuwd.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Geiten Q-koorts
Staat wijst claim Q-koortsslachtoffers af
Rechter buigt zich over Q-koortsslachtoffers
ANp
Tientallen Q-koortsslachtoffers aanwezig bij rechtszaak
Geiten Q-koorts
Q-koortspatiënten gaan in beroep voor schadevergoeding
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen