Overslaan en naar de inhoud gaan

Pyromanen hebben het gemunt op hooibalen Stevensweert

Geplaatst opwoensdag 5 augustus 2020 - 10:02

Voor de tweede nacht op rij zijn rond Stevensweert diverse hooibalen in brand gevlogen. De brandweer gaat uit van brandstichting.

Dat laat een woordvoerder weten aan L1.

Tweede dag
In een tijdsbestek van drie kwartier moest de brandweer in de nacht van dinsdag op woensdag drie brandende hooibalen blussen in Stevensweert en Ohé en Laak. "Een dag eerder moesten we voor dezelfde soort branden op pad", laat de woordvoerder weten. "Het heeft er sterk van weg dat het om brandstichting gaat." De brandweer heeft de politie ingeseind, die de branden in onderzoek heeft.

Lees ook: Buitenbrandjes houden brandweer Stevensweert nacht bezig

Hooibalen
De eerste brand werd woensdagnacht rond 2.45 uur gemeld aan de Wijde Steeg in Ohé en Laak. Daar hadden vijf hooibalen vlam gevat. Niet veel later kwam er een melding binnen vanaf de Sint Annadijk in Stevensweert en rond 3.30 stonden hooibalen aan de Moeder Magdalenastraat in Ohé en Laak in brand.

Weghalen
Bij een van de branden zagen getuigen een wit busje luid toeterend wegrijden. Dat is voor de brandweer nog een signaal om uit te gaan van brandstichting. "We hebben Limburgs Landschap gevraagd om de hooibalen zo veel mogelijk te verwijderen om zo nieuwe branden te voorkomen", legt de woordvoerder van de brandweer uit.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen