Overslaan en naar de inhoud gaan

Pyromanen hebben het gemunt op hooibalen Stevensweert

Geplaatst opwoensdag 5 augustus 2020 - 10:02

Voor de tweede nacht op rij zijn rond Stevensweert diverse hooibalen in brand gevlogen. De brandweer gaat uit van brandstichting.

Dat laat een woordvoerder weten aan L1.

Tweede dag
In een tijdsbestek van drie kwartier moest de brandweer in de nacht van dinsdag op woensdag drie brandende hooibalen blussen in Stevensweert en Ohé en Laak. "Een dag eerder moesten we voor dezelfde soort branden op pad", laat de woordvoerder weten. "Het heeft er sterk van weg dat het om brandstichting gaat." De brandweer heeft de politie ingeseind, die de branden in onderzoek heeft.

Lees ook: Buitenbrandjes houden brandweer Stevensweert nacht bezig

Hooibalen
De eerste brand werd woensdagnacht rond 2.45 uur gemeld aan de Wijde Steeg in Ohé en Laak. Daar hadden vijf hooibalen vlam gevat. Niet veel later kwam er een melding binnen vanaf de Sint Annadijk in Stevensweert en rond 3.30 stonden hooibalen aan de Moeder Magdalenastraat in Ohé en Laak in brand.

Weghalen
Bij een van de branden zagen getuigen een wit busje luid toeterend wegrijden. Dat is voor de brandweer nog een signaal om uit te gaan van brandstichting. "We hebben Limburgs Landschap gevraagd om de hooibalen zo veel mogelijk te verwijderen om zo nieuwe branden te voorkomen", legt de woordvoerder van de brandweer uit.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen