Lozen afvalwater Chemelot - nieuwe vergunning

Raad van State: lozingsnormen pyrazool waren te streng

Het Waterschap Limburg heeft in 2016 te strenge normen voor de lozing van Pyrazool in de Maas opgelegd aan zuiveringsbedrijf Sitech op industrieterrein Chemelot.

Rechter oordeelt: dwangsommen Chemelot waren terecht

Het Waterschap Limburg heeft terecht dwangsommen opgelegd aan Chemelot vanwege het overtreden van de regels.

Sitech oneens met boete voor lozing pyrazool in Maas

Sitech wil dat de boete van tafel gaat, die het bedrijf kreeg voor een te grote lozing van pyrazool in de Maas.

Na jaren norm voor pyrazool in Maaswater

Het Ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft een definitieve norm vastgesteld voor de hoeveelheid pyrazool die in het drinkwater mag zitten.

Chemelot loost opnieuw omstreden stof in de Maas

Er zijn opnieuw hoge concentraties omstreden stoffen geloosd in de Maas. De stoffen komen van industrieterrein Chemelot in Sittard-Geleen.

Maaswater krijgt een mager zesje

De kwaliteit van het Maaswater krijgt een mager zesje en daarom moet de rivier veel beter beschermd worden tegen allerlei lozingen.

Lozing pyrazool op Maas kost Sitech 100.000 euro

Het lozen van teveel pyrazool in december door de afvalwaterzuivering van Chemelot kost technisch dienstverlener Sitech een dwangsom van 100.000 euro.

Verdeeldheid over zorg om veilig drinkwater

Overheden en drinkwaterbedrijven zijn verdeeld over de vraag hoe het Limburgse drinkwater beschermd moet worden.

Lozing pyrazool vanaf Chemelot weer onder controle

De lozing van pyrazool vanaf het Chemelot-complex in Geleen is weer onder controle.

Chemelot loost te veel pyrazool, waterwinning gestopt

Vanaf het Chemelot-terrein in Geleen is donderdag veel meer pyrazool geloosd dan is toegestaan. De winning van drinkwater uit de Maas is stopgezet.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten