Overslaan en naar de inhoud gaan

PVV'er Heemels stal 175.000 euro uit partijkas

Geplaatst opvrijdag 25 maart 2016 - 17:00

Ex-PVV fractievoorzitter Michael Heemels heeft 175.000 euro gestolen uit de partijkas om onder meer zijn drank- en drugsverslaving te bekostigen.

Dat deed hij vanaf 2011, blijkt uit het onderzoek van een externe accountant in opdracht van de PVV, zo meldt L1.

Geschrokken
De fractievoorzitters van alle partijen in de Provinciale Staten zijn geschrokken van de hoogte van het bedrag. Ze willen dat de PVV alles terugbetaalt. Het geld is namelijk afkomstig van de provincie en eigenlijk bedoeld voor onkosten die fracties maken.

Heemels stapte een aantal weken geleden op nadat bekend werd dat hij een greep heeft gedaan in de partijkas van de PVV.

Terugbetaling
De PVV heeft eerder al zelf aangegeven dat geld ook te willen terugbetalen. De partij heeft daarom vrijdag op eigen initiatief een terugbetalingsvoorstel gedaan tijdens een vergadering van het presidium. Dat is de vergadering van fractievoorzitters. Het presidium beraadt zich daarover.

Deskundigen
In diezelfde vergadering is ook afgesproken dat de provincie de resultaten van het accountantsonderzoek dat de partij ter plekke presenteerde, nog eens laat bekijken door interne en externe deskundigen. Over zes tot acht weken moeten dan de definitieve cijfers bekend zijn.

Zo mogelijk voor de zomer wordt de hele affaire dan besproken in een vergadering van het Limburgs Parlement

Lees ook: Geert Wilders is 'geschokt, verrast en kwaad'

Puinhopen
In een brief aan Provinciale Staten trok Heemels eerder al het boetekleed aan voor 'de puinhopen die hij heeft aangericht'. Hij schreef te hebben geleefd in een 'sprookjeswereld' waarin hij iedereen 'jarenlang voor de gek heeft gehouden'. De gevallen politicus heeft al aangekondigd dat hij het volledige bedrag zal terugbetalen.

Dagblad de Limburger publiceerde eerder een achtergrondstuk over de fraudeaffaire rond Michael Heemels. Dat stuk is hier terug te lezen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

PVV-fractie doet aangifte tegen Heemels
Fraudeaffaire Heemels besproken achter gesloten deuren
'PVV moet zelf verduisterd geld Heemels terugbetalen'
Michael Heemels fraudeerde tot het eind
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen