Overslaan en naar de inhoud gaan

PVV'er Heemels stal 175.000 euro uit partijkas

Geplaatst opvrijdag 25 maart 2016 - 17:00

Ex-PVV fractievoorzitter Michael Heemels heeft 175.000 euro gestolen uit de partijkas om onder meer zijn drank- en drugsverslaving te bekostigen.

Dat deed hij vanaf 2011, blijkt uit het onderzoek van een externe accountant in opdracht van de PVV, zo meldt L1.

Geschrokken
De fractievoorzitters van alle partijen in de Provinciale Staten zijn geschrokken van de hoogte van het bedrag. Ze willen dat de PVV alles terugbetaalt. Het geld is namelijk afkomstig van de provincie en eigenlijk bedoeld voor onkosten die fracties maken.

Heemels stapte een aantal weken geleden op nadat bekend werd dat hij een greep heeft gedaan in de partijkas van de PVV.

Terugbetaling
De PVV heeft eerder al zelf aangegeven dat geld ook te willen terugbetalen. De partij heeft daarom vrijdag op eigen initiatief een terugbetalingsvoorstel gedaan tijdens een vergadering van het presidium. Dat is de vergadering van fractievoorzitters. Het presidium beraadt zich daarover.

Deskundigen
In diezelfde vergadering is ook afgesproken dat de provincie de resultaten van het accountantsonderzoek dat de partij ter plekke presenteerde, nog eens laat bekijken door interne en externe deskundigen. Over zes tot acht weken moeten dan de definitieve cijfers bekend zijn.

Zo mogelijk voor de zomer wordt de hele affaire dan besproken in een vergadering van het Limburgs Parlement

Lees ook: Geert Wilders is 'geschokt, verrast en kwaad'

Puinhopen
In een brief aan Provinciale Staten trok Heemels eerder al het boetekleed aan voor 'de puinhopen die hij heeft aangericht'. Hij schreef te hebben geleefd in een 'sprookjeswereld' waarin hij iedereen 'jarenlang voor de gek heeft gehouden'. De gevallen politicus heeft al aangekondigd dat hij het volledige bedrag zal terugbetalen.

Dagblad de Limburger publiceerde eerder een achtergrondstuk over de fraudeaffaire rond Michael Heemels. Dat stuk is hier terug te lezen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

PVV-fractie doet aangifte tegen Heemels
Fraudeaffaire Heemels besproken achter gesloten deuren
'PVV moet zelf verduisterd geld Heemels terugbetalen'
Michael Heemels fraudeerde tot het eind
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen