Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

PVV'er Heemels spreekt schande van uitsluiting PVV

Geplaatst opdinsdag 17 maart 2015 - 21:21

PVV-lijsttrekker Michael Heemels spreekt schande van het feit dat zijn partij al voor de verkiezingen wordt uitgesloten van coalitievorming door CDA, PvdA en SP.

"De dag voordat de kiezers hebben gestemd, worden wij al buitengesloten", aldus Heemels in het L1-verkiezingsdebat.

'Dat wil ik niet meer'
CDA-fractievoorzitter Ger Koopmans verdedigde zijn standpunt. "Een stabiele coalitie is van belang, de afgelopen drie jaar is dat zo geweest", zo concludeert de CDA-leider, die geen goede herinneringen overhoudt aan de coalitie met de PVV. "Daar heb ik van geleerd. Dat wil ik niet meer."

Ondergrens
De huidige coalitie van CDA, VVD en PvdA sprak eerder de wens uit om de huidige coalitie door te zetten, eventueel aangevuld met extra partijen als dat noodzakelijk zou zijn door de uitslag. PvdA-lijsttrekker Eric Geurts wil daarbij geen ondergrens noemen voor deelname van de PvdA aan die nieuwe coalitie. "De verkiezingen zullen grillig zijn", zo zegt Geurts. "Ze zouden een versplintering in Limburg te weeg kunnen brengen."

Provinciale beleid
De PvdA-voorman benadrukt dat de kiezer zijn stem voor de provincie zou moeten baseren op een oordeel over het provinciale beleid van de laatste jaren, en niet door de landelijke regering, waar de PvdA ook aan deelneemt.

Ingewikkeld
Als de PvdA te veel verliest, wordt het een moeilijk verhaal om de huidige coalitie van CDA, VVD en PvdA met een vierde partij door te laten regeren, zo stelt CDA-leider Koopmans. "Als het er heel weinig zijn, dan wordt het heel ingewikkeld. De hele uitslag zul je met elkaar moeten bekijken. Maar ik vind dat mensen van te voren ook duidelijkheid moeten hebben."

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

PVV woest over exit coalitieonderhandelingen
Koopmans met lijsttrekkers in gesprek over coalitie
PVV'er Michael Heemels populairste lijsttrekker
Twaalf partijen azen op Statenzetels
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen