Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

PVV'er Heemels spreekt schande van uitsluiting PVV

Geplaatst opdinsdag 17 maart 2015 - 21:21

PVV-lijsttrekker Michael Heemels spreekt schande van het feit dat zijn partij al voor de verkiezingen wordt uitgesloten van coalitievorming door CDA, PvdA en SP.

"De dag voordat de kiezers hebben gestemd, worden wij al buitengesloten", aldus Heemels in het L1-verkiezingsdebat.

'Dat wil ik niet meer'
CDA-fractievoorzitter Ger Koopmans verdedigde zijn standpunt. "Een stabiele coalitie is van belang, de afgelopen drie jaar is dat zo geweest", zo concludeert de CDA-leider, die geen goede herinneringen overhoudt aan de coalitie met de PVV. "Daar heb ik van geleerd. Dat wil ik niet meer."

Ondergrens
De huidige coalitie van CDA, VVD en PvdA sprak eerder de wens uit om de huidige coalitie door te zetten, eventueel aangevuld met extra partijen als dat noodzakelijk zou zijn door de uitslag. PvdA-lijsttrekker Eric Geurts wil daarbij geen ondergrens noemen voor deelname van de PvdA aan die nieuwe coalitie. "De verkiezingen zullen grillig zijn", zo zegt Geurts. "Ze zouden een versplintering in Limburg te weeg kunnen brengen."

Provinciale beleid
De PvdA-voorman benadrukt dat de kiezer zijn stem voor de provincie zou moeten baseren op een oordeel over het provinciale beleid van de laatste jaren, en niet door de landelijke regering, waar de PvdA ook aan deelneemt.

Ingewikkeld
Als de PvdA te veel verliest, wordt het een moeilijk verhaal om de huidige coalitie van CDA, VVD en PvdA met een vierde partij door te laten regeren, zo stelt CDA-leider Koopmans. "Als het er heel weinig zijn, dan wordt het heel ingewikkeld. De hele uitslag zul je met elkaar moeten bekijken. Maar ik vind dat mensen van te voren ook duidelijkheid moeten hebben."

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

PVV woest over exit coalitieonderhandelingen
Koopmans met lijsttrekkers in gesprek over coalitie
PVV'er Michael Heemels populairste lijsttrekker
Twaalf partijen azen op Statenzetels
Overzicht
Advertentie
Unieke overzichtstentoonstelling 50 Jaar Thielen wegens groot succes verlengd!

De tentoonstelling 50 Jaar Thielen - De ogen van de meester in het Limburgs Museum en de inleidende tentoonstelling 50 Jaar Thielen – Schetsen en tekeningen in Museum van Bommel van Dam zijn vanwege succes verlengd tot en met 10 juni. De belangstelling voor de grootse schilderwerken en de schetsen van Evert Thielen is overweldigend - inmiddels staat de teller al op 50.000 bezoekers. Dit is een verzesvoudiging van de bezoekersaantallen ten opzichte van vorig jaar.

Bekijk de tentoonstelling hier
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen