Overslaan en naar de inhoud gaan

PVV'er Heemels spreekt schande van uitsluiting PVV

Geplaatst opdinsdag 17 maart 2015 - 21:21

PVV-lijsttrekker Michael Heemels spreekt schande van het feit dat zijn partij al voor de verkiezingen wordt uitgesloten van coalitievorming door CDA, PvdA en SP.

"De dag voordat de kiezers hebben gestemd, worden wij al buitengesloten", aldus Heemels in het L1-verkiezingsdebat.

'Dat wil ik niet meer'
CDA-fractievoorzitter Ger Koopmans verdedigde zijn standpunt. "Een stabiele coalitie is van belang, de afgelopen drie jaar is dat zo geweest", zo concludeert de CDA-leider, die geen goede herinneringen overhoudt aan de coalitie met de PVV. "Daar heb ik van geleerd. Dat wil ik niet meer."

Ondergrens
De huidige coalitie van CDA, VVD en PvdA sprak eerder de wens uit om de huidige coalitie door te zetten, eventueel aangevuld met extra partijen als dat noodzakelijk zou zijn door de uitslag. PvdA-lijsttrekker Eric Geurts wil daarbij geen ondergrens noemen voor deelname van de PvdA aan die nieuwe coalitie. "De verkiezingen zullen grillig zijn", zo zegt Geurts. "Ze zouden een versplintering in Limburg te weeg kunnen brengen."

Provinciale beleid
De PvdA-voorman benadrukt dat de kiezer zijn stem voor de provincie zou moeten baseren op een oordeel over het provinciale beleid van de laatste jaren, en niet door de landelijke regering, waar de PvdA ook aan deelneemt.

Ingewikkeld
Als de PvdA te veel verliest, wordt het een moeilijk verhaal om de huidige coalitie van CDA, VVD en PvdA met een vierde partij door te laten regeren, zo stelt CDA-leider Koopmans. "Als het er heel weinig zijn, dan wordt het heel ingewikkeld. De hele uitslag zul je met elkaar moeten bekijken. Maar ik vind dat mensen van te voren ook duidelijkheid moeten hebben."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

PVV woest over exit coalitieonderhandelingen
Koopmans met lijsttrekkers in gesprek over coalitie
PVV'er Michael Heemels populairste lijsttrekker
Twaalf partijen azen op Statenzetels
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen