Overslaan en naar de inhoud gaan

PVV'er Heemels spreekt schande van uitsluiting PVV

Geplaatst opdinsdag 17 maart 2015 - 21:21

PVV-lijsttrekker Michael Heemels spreekt schande van het feit dat zijn partij al voor de verkiezingen wordt uitgesloten van coalitievorming door CDA, PvdA en SP.

"De dag voordat de kiezers hebben gestemd, worden wij al buitengesloten", aldus Heemels in het L1-verkiezingsdebat.

'Dat wil ik niet meer'
CDA-fractievoorzitter Ger Koopmans verdedigde zijn standpunt. "Een stabiele coalitie is van belang, de afgelopen drie jaar is dat zo geweest", zo concludeert de CDA-leider, die geen goede herinneringen overhoudt aan de coalitie met de PVV. "Daar heb ik van geleerd. Dat wil ik niet meer."

Ondergrens
De huidige coalitie van CDA, VVD en PvdA sprak eerder de wens uit om de huidige coalitie door te zetten, eventueel aangevuld met extra partijen als dat noodzakelijk zou zijn door de uitslag. PvdA-lijsttrekker Eric Geurts wil daarbij geen ondergrens noemen voor deelname van de PvdA aan die nieuwe coalitie. "De verkiezingen zullen grillig zijn", zo zegt Geurts. "Ze zouden een versplintering in Limburg te weeg kunnen brengen."

Provinciale beleid
De PvdA-voorman benadrukt dat de kiezer zijn stem voor de provincie zou moeten baseren op een oordeel over het provinciale beleid van de laatste jaren, en niet door de landelijke regering, waar de PvdA ook aan deelneemt.

Ingewikkeld
Als de PvdA te veel verliest, wordt het een moeilijk verhaal om de huidige coalitie van CDA, VVD en PvdA met een vierde partij door te laten regeren, zo stelt CDA-leider Koopmans. "Als het er heel weinig zijn, dan wordt het heel ingewikkeld. De hele uitslag zul je met elkaar moeten bekijken. Maar ik vind dat mensen van te voren ook duidelijkheid moeten hebben."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

PVV woest over exit coalitieonderhandelingen
Koopmans met lijsttrekkers in gesprek over coalitie
PVV'er Michael Heemels populairste lijsttrekker
Twaalf partijen azen op Statenzetels
Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen