Overslaan en naar de inhoud gaan

PVV wil vervolging Heerlense neonazi in Nederland

Geplaatst opvrijdag 24 juli 2020 - 16:37

De Heerlense neonazi Fadi J. wordt als het aan de PVV-fractie in de Tweede Kamer ligt, alsnog in Nederland vervolgd voor het oproepen tot geweld.

In schriftelijke vragen willen fractievoorzitter Geert Wilders en partijgenoot Gidi Markuszower uitleg van justitieminister Ferd Grapperhaus (CDA) en weten waarom Fadi en/of zijn Goyim Partij de afgelopen jaren niet zijn vervolgd door het Openbaar Ministerie.

'Neonazi's aanpakken'
Volgens de twee PVV-'ers wordt oogluikend toegestaan dat Joden ook daadwerkelijk slachtoffer van geweld worden als dergelijke neonazi’s en hun partij niet 'keihard worden aangepakt.' Fadi J. werd vorige week donderdag in Heerlen aangehouden op verzoek van de Duitse autoriteiten.

Lees ook: Leider Duitse extreemrechtse beweging opgepakt in Heerlen

Ontkennen Holocaust
Justitie in Duitsland verdenkt hem ervan leiding te geven aan een website waar onder meer de Holocaust wordt ontkend. Ook was er antisemitische propaganda te lezen en werd opgeroepen Joden te vermoorden. Fadi J. is een geboren Duitser maar woont al sinds zijn tienerjaren in Limburg. Eerst in Kerkrade en later in Heerlen.

Uitknikkeren
Als het OM niet tot vervolging in Nederland wil overgaan, dan pleiten Markuszower en Wilders ervoor om de man 'ons land uit te knikkeren'. Duitsland heeft gevraagd de man uit te leveren, maar daartegen verzet hij zich.

Lees ook: Heerlense neonazi wereldnieuws: 'Wil niet naar Duitsland'

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen