Overslaan en naar de inhoud gaan

PVV wil vervolging Heerlense neonazi in Nederland

Geplaatst opvrijdag 24 juli 2020 - 16:37

De Heerlense neonazi Fadi J. wordt als het aan de PVV-fractie in de Tweede Kamer ligt, alsnog in Nederland vervolgd voor het oproepen tot geweld.

In schriftelijke vragen willen fractievoorzitter Geert Wilders en partijgenoot Gidi Markuszower uitleg van justitieminister Ferd Grapperhaus (CDA) en weten waarom Fadi en/of zijn Goyim Partij de afgelopen jaren niet zijn vervolgd door het Openbaar Ministerie.

'Neonazi's aanpakken'
Volgens de twee PVV-'ers wordt oogluikend toegestaan dat Joden ook daadwerkelijk slachtoffer van geweld worden als dergelijke neonazi’s en hun partij niet 'keihard worden aangepakt.' Fadi J. werd vorige week donderdag in Heerlen aangehouden op verzoek van de Duitse autoriteiten.

Lees ook: Leider Duitse extreemrechtse beweging opgepakt in Heerlen

Ontkennen Holocaust
Justitie in Duitsland verdenkt hem ervan leiding te geven aan een website waar onder meer de Holocaust wordt ontkend. Ook was er antisemitische propaganda te lezen en werd opgeroepen Joden te vermoorden. Fadi J. is een geboren Duitser maar woont al sinds zijn tienerjaren in Limburg. Eerst in Kerkrade en later in Heerlen.

Uitknikkeren
Als het OM niet tot vervolging in Nederland wil overgaan, dan pleiten Markuszower en Wilders ervoor om de man 'ons land uit te knikkeren'. Duitsland heeft gevraagd de man uit te leveren, maar daartegen verzet hij zich.

Lees ook: Heerlense neonazi wereldnieuws: 'Wil niet naar Duitsland'

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen