Overslaan en naar de inhoud gaan

PVV wil onderzoek naar lekken

Geplaatst opvrijdag 22 april 2016 - 23:46

De PVV in het Limburgs Parlement wil een onderzoek naar een vermeend lek vanuit het presidium.

Dat is de vergadering van fractievoorzitters.

Verduisterd
Hij gaat om vertrouwelijke informatie in de zaak rond voormalig PVV-fractievoorzitter Michael Heemels. Die stal vanaf 2011 175.000 euro uit de partijkas om zijn drank- en drugsverslaving te bekostigen. Dat is gebleken uit het onderzoek van een externe accountant die door de Limburgse PVV was ingeschakeld.

Vertrouwelijkheid
Tijdens een besloten vergadering van het presidium een maand geleden werd dat bedrag bekendgemaakt. Na die vergadering werd dat ook openbaar gemaakt. Maar een overzicht van alle transacties naar bedrijven en personen door Heemels werd dat niet, vanwege de privacy van betrokkenen. Daar werd vertrouwelijkheid over afgesproken.

Ongehoord
In een presidium-vergadering vrijdag meldde PVV fractievoorzitter Robert Housmans dat die lijst bij de Limburgse kranten terecht is gekomen, al hebben die er nog niet over gepubliceerd. Hij vindt dat ongehoord en wil daarom een onderzoek naar het lek. Volgens hem heeft de krant hem gegarandeerd dat het lek niet uit de PVV-fractie zelf komt.

Vertrouwen
Presidium-voorzitter Geert Frische gaat de zaak bespreken met gouverneur Theo Bovens. Hij wees er wel op dat onderzoeken naar lekken bijna nooit wat opleveren. De andere fracties keurden het vermeende lekken af. "Wie kan ik nog vertrouwen als hier lekkende mensen tussen zitten", zei fractievoorzitter Raimond Franssen van Lokaal-Limburg.

Carla Brugman van GroenLinks vroeg zich wel af hoe zeker het is dat uit het presidium is gelekt. De PvdA pleitte ervoor alle vertrouwelijkheid rond het dossier op te heffen. "Ik zie daar het nut niet van in", aldus fractievoorzitter Jasper Kuntzelaers.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

PVV-statenlid Housmans wil terug in coalitie
PVV logo
PVV vermoedt: Heemels verduisterde ruim 20.000 euro
Provincie controleert onderzoek naar fraude Heemels
Vertrek PVV-voorman Heemels verrast collega-politici
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen