Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

PVV wil moskee Geleen per direct op slot

Geplaatst opdonderdag 9 juli 2015 - 17:55

De statenfractie van de PVV wil dat de Al Houda-moskee in Geleen per direct wordt gesloten.

Aanleiding is het nieuws dat de voor terrorisme veroordeelde Abdallah Ouabour uit Maaseik twee keer een lezing heeft gegeven in het gebedshuis. De Belgische moslim werd in 2007 tot zes jaar cel veroordeeld omdat hij een van de leiders was van de aan Al Qaida gelieerde Groupe Islamique Combattant Marocain.

Lees ook: Terrorist sprak in Geleense moskee

Levensgevaarlijk
PVV-fractievoorzitter Michael Heemels noemt het onbegrijpelijk dat een 'islam-terrorist' komt spreken in Limburg. Volgens Heemels moeten zowel burgemeester Sjraar Cox als gouverneur Theo Bovens alles in het werk stellen om de volgens Heemels salafistische moskee in Geleen te sluiten. Heemels vindt het 'levensgevaarlijk en walgelijk' dat Ouabour in Geleen de kans kreeg om 'zijn haat te spuien en over te brengen op anderen.'

Het bezoek van de Belg leidde ook al tot vragen in de Tweede Kamer.

Lees ook: Kamervragen over toespraak terrorist in Geleen

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Kamervragen over toespraak terrorist in moskee Geleen
Link tussen Geleense moskee en Haags 'terrorismenetwerk'
PVV: Provincie moet veiligheid Limburgers waarborgen
FIOD-onderzoek moskee Geleen ook bij ING-bank
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen