Overslaan en naar de inhoud gaan

PVV wil dat provincie in actie komt tegen salafisme

Geplaatst opdonderdag 12 september 2019 - 15:40

De PVV in het Limburgs Parlement wil dat het provinciebestuur onderzoekt wat op provinciaal niveau kan worden gedaan tegen salafistische moskee- en weekendscholen zoals die van de Stichting As-Sunnah in Maastricht.

De partij reageert op onderzoek van het televisieprogramma Nieuwsuur en de krant NRC naar vijftig van dergelijke scholen.

Lees ook: Extremistische lessen islamstichting Maastricht ontsluierd

'Geweld geoorloofd'
Uit dat onderzoek blijkt dat kinderen wordt geleerd zich af te keren van de Nederlandse maatschappij en de democratische rechtsstaat. Ook wordt hen geleerd dat geweld tegen ‘dwalende moslims’, ongelovigen of aanhangers van andere godsdiensten geoorloofd is, aldus het onderzoek.

Bedreiging
De statenfractie van de PVV spreekt in schriftelijke vragen van ‘haatzaaiende scholen die een ernstige bedreiging vormen voor de Nederlandse en dus ook in Limburg geldende wetten’. Zij noemt dat onacceptabel en wil daarom dat het provinciebestuur in actie komt, ook al heeft ze weinig bevoegdheden op onderwijsgebied.

Lees ook: Salafisme-lessen verrassing voor zalencomplex Maastricht

Minister
De partij die in het provinciebestuur een gedeputeerde levert, vraagt het provinciebestuur ook met de minister in overleg te gaan en naar ‘onze Limburgers’ te communiceren dat ‘deze weerzinwekkende leer en de gevolgen daarvan zoals de As-Sunnah school geen plaats heeft in een seculiere samenleving als die van Limburg’.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen