Overslaan en naar de inhoud gaan

PVV wil dat provincie in actie komt tegen salafisme

Geplaatst opdonderdag 12 september 2019 - 15:40

De PVV in het Limburgs Parlement wil dat het provinciebestuur onderzoekt wat op provinciaal niveau kan worden gedaan tegen salafistische moskee- en weekendscholen zoals die van de Stichting As-Sunnah in Maastricht.

De partij reageert op onderzoek van het televisieprogramma Nieuwsuur en de krant NRC naar vijftig van dergelijke scholen.

Lees ook: Extremistische lessen islamstichting Maastricht ontsluierd

'Geweld geoorloofd'
Uit dat onderzoek blijkt dat kinderen wordt geleerd zich af te keren van de Nederlandse maatschappij en de democratische rechtsstaat. Ook wordt hen geleerd dat geweld tegen ‘dwalende moslims’, ongelovigen of aanhangers van andere godsdiensten geoorloofd is, aldus het onderzoek.

Bedreiging
De statenfractie van de PVV spreekt in schriftelijke vragen van ‘haatzaaiende scholen die een ernstige bedreiging vormen voor de Nederlandse en dus ook in Limburg geldende wetten’. Zij noemt dat onacceptabel en wil daarom dat het provinciebestuur in actie komt, ook al heeft ze weinig bevoegdheden op onderwijsgebied.

Lees ook: Salafisme-lessen verrassing voor zalencomplex Maastricht

Minister
De partij die in het provinciebestuur een gedeputeerde levert, vraagt het provinciebestuur ook met de minister in overleg te gaan en naar ‘onze Limburgers’ te communiceren dat ‘deze weerzinwekkende leer en de gevolgen daarvan zoals de As-Sunnah school geen plaats heeft in een seculiere samenleving als die van Limburg’.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen