Overslaan en naar de inhoud gaan

PVV wil afspraken over vrije kwesties in provinciebestuur

Geplaatst opdonderdag 27 mei 2021 - 12:06

De PVV in het Limburgs Parlement wil met alle partijen rond de tafel over hoe om te gaan met vrije kwesties in het nieuwe extraparlementaire provinciebestuur.

Dat zou volgende week dinsdag moeten gebeuren na afloop van een (interim)statencommissie.

Heikel
Gids Onno Hoes heeft geadviseerd de toekomst van Maastricht Aachen Airport en de aanpak van de stikstof problematiek als vrije kwestie te beschouwen. Maar de PVV vindt de voorgestelde aanpak niet helder genoeg.

Lees ook: Advies voor extraparlementair college zonder PVV

Gezamenlijk standpunt
In een brief aan alle fractievoorzitters stelt PVV-fractievoorzitter René Claassen dat er mogelijk nog andere heikele ‘vrije’ thema’s zijn. Concreet stelt hij voor te bekijken of het Limburgs Parlement tot een gezamenlijk standpunt kan komen over hoe het nieuwe provinciebestuur met de vrije kwesties om zou kunnen gaan.

Constructief
Volgens Claassen kan dat ervoor zorgen dat die kwesties voortvarend en constructief worden opgepakt 'in gezonde dialoog met het Limburgs Parlement': "Wat de PVV betreft is deze stap een welkome en noodzakelijke aanvulling op het uitgebrachte advies van de informateur", zo schrijft Claassen in zijn brief.

Volgende week vrijdag vergadert het Limburgs Parlement over dat advies.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen