Overslaan en naar de inhoud gaan

PVV wil afspraken over vrije kwesties in provinciebestuur

Geplaatst opdonderdag 27 mei 2021 - 12:06

De PVV in het Limburgs Parlement wil met alle partijen rond de tafel over hoe om te gaan met vrije kwesties in het nieuwe extraparlementaire provinciebestuur.

Dat zou volgende week dinsdag moeten gebeuren na afloop van een (interim)statencommissie.

Heikel
Gids Onno Hoes heeft geadviseerd de toekomst van Maastricht Aachen Airport en de aanpak van de stikstof problematiek als vrije kwestie te beschouwen. Maar de PVV vindt de voorgestelde aanpak niet helder genoeg.

Lees ook: Advies voor extraparlementair college zonder PVV

Gezamenlijk standpunt
In een brief aan alle fractievoorzitters stelt PVV-fractievoorzitter René Claassen dat er mogelijk nog andere heikele ‘vrije’ thema’s zijn. Concreet stelt hij voor te bekijken of het Limburgs Parlement tot een gezamenlijk standpunt kan komen over hoe het nieuwe provinciebestuur met de vrije kwesties om zou kunnen gaan.

Constructief
Volgens Claassen kan dat ervoor zorgen dat die kwesties voortvarend en constructief worden opgepakt 'in gezonde dialoog met het Limburgs Parlement': "Wat de PVV betreft is deze stap een welkome en noodzakelijke aanvulling op het uitgebrachte advies van de informateur", zo schrijft Claassen in zijn brief.

Volgende week vrijdag vergadert het Limburgs Parlement over dat advies.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen