Overslaan en naar de inhoud gaan

PVV wil actie om 'voortdurend negeren' van Rekenkamer

Geplaatst opzaterdag 24 maart 2018 - 12:27

De PVV in het Limburgs Parlement vindt dat het provinciebestuur in actie moet komen om een einde te maken aan het 'voortdurend negeren' van rapporten van de Rekenkamer door de politiek in Sittard-Geleen.

In schriftelijke vragen stelt PVV-fractievoorzitter Robert Housmans dat het in strijd met de gemeentewet en het reglement van orde is dat geen enkel onderzoek van de Rekenkamer in de gemeenteraad is besproken. Ook is er geen enkel besluit genomen op basis van de rapporten, aldus Housmans.

Onverteerbaar
Voor de Rekenkamer was de gang van zaken onlangs reden om te stoppen. Haar termijn liep overigens ook op de verkiezingsdag, afgelopen woensdag 21 maart, af. De PVV noemt de gang van zaken onverteerbaar.

De partij zegt zeer grote waarde te hechten aan de controlerende taak van een gemeenteraad. 'En daarbij zijn de onderzoeken van een onafhankelijke Rekenkamer van groot belang', zo staat in de vragen. Volgens de PVV ligt het in het verlengde van het financieel toezicht dat de provincie op gemeenten uitoefent dat wordt ingegrepen en de politiek wordt aangesproken op de gang van zaken.

Verscherpt toezicht
Sittard-Geleen staat in ieder geval nog dit jaar onder verscherpt toezicht van de provincie. Die wil de vinger aan de pols houden nadat de meerjarenbegroting eerder was afgekeurd omdat die financieel niet goed was onderbouwd. Na bezuinigingen van in totaal 5 miljoen euro, kreeg die alsnog groen licht, maar het verscherpt toezicht blijft gehandhaafd.

Ook raadslid
PVV-fractievoorzitter Robert Housmans is overigens sinds de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag ook gemeenteraadslid in Sittard-Geleen. Zijn partij behaalde daar drie zetels.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen