Overslaan en naar de inhoud gaan

PVV-leider Geert Wilders: 'Ik blijf strijdbaar'

Geplaatst opdonderdag 16 maart 2017 - 1:37

PVV-leider Geert Wilders heeft gemengde gevoelens bij de voorlopige prognose. "Ik was liever de grootste partij geworden", zegt hij woensdagavond.

De PVV komt in de voorlopige prognose van het ANP uit op negentien zetels. Dat betekent een winst van vier. "Het zijn niet de dertig zetels waarop ik had gehoopt. Maar ik behoor tot de winnaars", zegt de geboren Venlonaar.

Eng
Wel heeft hij vragen over de feestvreugde bij de VVD. Hij benadrukt dat die partij bij de huidige stand negen zetels verliest en dat de PVV er vier wint. Premier Mark Rutte gebruikt 'heel enge woorden' als hij zegt dat met de verkiezingen het verkeerde soort populisme is gestopt, aldus Wilders.

"Ik begrijp niet zo goed wat hij bedoelt", zegt de politicus van de PVV en hij voegt er aan toe: "Rutte is nog lang niet van mij af." Wilders denkt dat hij misschien wel invloedrijker is dan ooit. "Andere partijen hebben standpunten van ons overgenomen."

Onderhandelingen
Wilders zegt nadrukkelijk dat hij beschikbaar is voor onderhandelingen over een nieuw kabinet. "En anders gaan wij keihard als grootste oppositiepartij de arena in."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Geert Wilders
Wilders: 'Het lijkt de wereld op zijn kop'
Veel politie op de been voor komst Geert Wilders
Grote aanhang PVV in Sittardse volkswijk
Geert Wilders herovert Limburg
Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen