Overslaan en naar de inhoud gaan

PVV-leider Geert Wilders: 'Ik blijf strijdbaar'

Geplaatst opdonderdag 16 maart 2017 - 1:37

PVV-leider Geert Wilders heeft gemengde gevoelens bij de voorlopige prognose. "Ik was liever de grootste partij geworden", zegt hij woensdagavond.

De PVV komt in de voorlopige prognose van het ANP uit op negentien zetels. Dat betekent een winst van vier. "Het zijn niet de dertig zetels waarop ik had gehoopt. Maar ik behoor tot de winnaars", zegt de geboren Venlonaar.

Eng
Wel heeft hij vragen over de feestvreugde bij de VVD. Hij benadrukt dat die partij bij de huidige stand negen zetels verliest en dat de PVV er vier wint. Premier Mark Rutte gebruikt 'heel enge woorden' als hij zegt dat met de verkiezingen het verkeerde soort populisme is gestopt, aldus Wilders.

"Ik begrijp niet zo goed wat hij bedoelt", zegt de politicus van de PVV en hij voegt er aan toe: "Rutte is nog lang niet van mij af." Wilders denkt dat hij misschien wel invloedrijker is dan ooit. "Andere partijen hebben standpunten van ons overgenomen."

Onderhandelingen
Wilders zegt nadrukkelijk dat hij beschikbaar is voor onderhandelingen over een nieuw kabinet. "En anders gaan wij keihard als grootste oppositiepartij de arena in."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Geert Wilders
Wilders: 'Het lijkt de wereld op zijn kop'
Veel politie op de been voor komst Geert Wilders
Grote aanhang PVV in Sittardse volkswijk
Geert Wilders herovert Limburg
Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen