Overslaan en naar de inhoud gaan

PVV: investeringen in economie belangrijker dan windmolens

Geplaatst opdinsdag 28 april 2020 - 20:20

De PVV in het Limburgs Parlement vindt het onbestaanbaar dat een investering van 80 miljoen van het Belgische op- en overslagbedrijf Katoen Natie niet zou doorgaan vanwege de bouw van een windmolen vlakbij het bedrijf aan de Franciscushaven in Holtum.

In schriftelijke vragen aan het provinciebestuur stelt PVV-fractievoorzitter René Claassen dat juist in deze tijd van de coronacrisis prioriteit moet worden gegeven aan forse investeringen in de Limburgse economie en werkgelegenheid.

En dat deze niet mogen worden geblokkeerd door de bouw van een enkele windturbine.

Lees ook: Belgisch concern gaat miljoenen investeren in Chemelot

Verrassing
Vorige week vertelde de directie van Katoen Natie in een commissievergadering van de gemeenteraad van Sittard-Geleen dat ze nooit geïnformeerd zou zijn over de komst van de windmolen en daar ook met niemand over gesproken is.

Tegelijk werd aangekondigd dat de ruim een jaar geleden bekend gemaakte investering van 80 miljoen euro op losse schroeven komt te staan bij de komst van de windmolen.

Uitbreidingen
Bij de investering gaat het om de bouw van een nieuwe logistieke terminal op industriepark Chemelot in Geleen, om de uitbreiding van de vestiging in Nuth en om een nieuw magazijn in Born. Dat is bedoeld voor toeleveranciers van autofabriek VDL Nedcar. De investeringen leveren 75 nieuwe arbeidsplaatsen op, aldus Katoen Natie.

De PVV roept het provinciebestuur op om met de gemeente Sittard-Geleen en Katoen Natie in gesprek te gaan om de bouw van de gewraakte windturbine te voorkomen.

Bestuursakkoord
Ook vindt de partij dat in het toekomstige bestuursakkoord met Sittard-Geleen moet worden opgenomen dat gemeentelijke ambities en plannen grote economische investeringen zoals van Katoen Natie niet mogen blokkeren.

Aan dat bestuursakkoord tussen provincie en gemeente wordt momenteel gewerkt. Daarin komen afspraken te staan over de financiering en uitvoering van belangrijke projecten.

Niet aangetekend
Overigens meldt dagblad De Limburger dat de gemeente niet kan bewijzen dat twee volgens haar verstuurde brieven naar Katoen Natie over de plaatsing van de windmolen daar ook zijn aangekomen. Ze zijn namelijk niet aangetekend verstuurd.

Maar een woordvoerder laat in de krant wel weten het zeer aannemelijk te vinden dat ze zijn aangekomen. Vier andere bedrijven die tegelijk zijn aangeschreven, hebben namelijk wel gereageerd op de uitnodiging voor een gesprek over de plannen.

In totaal gaat het in Holtum om drie windmolens. Katoen Natie is een Vlaams bedrijf dat actief is in dertig landen en wereldwijd 13.000 medewerkers telt. In de Limburgse vestigingen werken momenteel 250 mensen.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen