Overslaan en naar de inhoud gaan

PVV haalt hard uit naar hoogleraar Ad Knotter

Geplaatst opwoensdag 17 mei 2017 - 22:03

De PVV in het Limburgs Parlement haalt zwaar uit naar directeur Ad Knotter van het Sociaal Historisch Centrum Limburg (SHCL).

Knotter heeft met opzet een groot deel van de Limburgse bevolking geschoffeerd, zegt fractievoorzitter Robert Housmans in schriftelijke vragen.

Boycot
Knotter
- die ook bijzonder hoogleraar is aan de Universiteit Maastricht - zei onlangs tijdens een debat over populisme dat de PVV na de gemeenteraadsverkiezingen in maart buiten de colleges van B&W in Limburg moet worden gehouden.

Volgens Knotter is de PVV racistisch en anti-democratisch. En daarom moeten lokale partijen vooraf de PVV uitsluiten.

Ondemocratisch
PVV-fractievoorzitter Housmans noemt de uitspraken ondemocratisch en 'indruisen tegen elk democratisch grondbeginsel dat wij kennen'.

Debat
Hij wil ook dat het provinciebestuur het
SHCL en het Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap (LGOG) vraagt om publiekelijk afstand te nemen van de uitspraken van Knotter. Het LGOG was de organisator van het debat.

Ook vraagt hij zich af of de provinciale subsidie aan beide instellingen wel bedoeld zijn voor dit soort bijeenkomsten en uitingen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Provincie niet in discussie over PVV-uitspraken
Stadspartij Sittard-Geleen levert twee namen voor PVV
PVV'ers verlaten Stadspartij in Sittard-Geleen
Vertrek PVV-voorman Heemels verrast collega-politici
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen