Overslaan en naar de inhoud gaan

PVV: 'Geradicaliseerde moslims oppakken en uitzetten'

Geplaatst opwoensdag 19 november 2014 - 8:47

Geradicaliseerde moslims en jihadgangers moeten worden opgepakt, hun paspoort inleveren en worden uitgezet. Dat zegt de PVV in het Limburgs parlement.

PVV-fractievoorzitter Michael Heemels zegt zich grote zorgen te maken over de toenemende radicalisering onder moslimjongeren in Limburg. De plannen zouden helpen om 'de inwoners van onze provincie te beschermen'.

Zelfmoordaanslag
Aanleiding voor zijn opmerking zijn de berichten dat een 19-jarige jihadstrijder uit Maastricht een zelfmoordaanslag zou hebben gepleegd in Bagdad. Daarbij zouden meerdere doden zijn gevallen. Ook zou een 19-jarige jongen uit Maastricht in Syrië vechten. Dinsdag werd daarnaast bekend dat de 19-jarige Aïcha, eveneens uit Maastricht, door haar moeder uit het kalifaat van terreurgroep IS in Syrië is gehaald.

Lees ook: Maastrichtse moeder bevrijdt jihadbruid uit Syrië

Jonge jihadstrijders
Deze problemen kunnen volgens de PVV niet meer worden genegeerd. Heemels vindt daarom ook dat de provincie gemeenten moet ondersteunen bij de aanpak van de groeiende problemen met jonge jihadstrijders die naar Syrië of Irak vertrekken.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

PVV: Geen rode loper uitleggen voor Limburgs kalifaat
PVV en Van Rey niet mals over bestuursakkoord provincie
Vertrek PVV-voorman Heemels verrast collega-politici
PVV-voorman Heemels nu ook van Twitter verdwenen
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen