Overslaan en naar de inhoud gaan

PVV: 'Geradicaliseerde moslims oppakken en uitzetten'

Geplaatst opwoensdag 19 november 2014 - 8:47

Geradicaliseerde moslims en jihadgangers moeten worden opgepakt, hun paspoort inleveren en worden uitgezet. Dat zegt de PVV in het Limburgs parlement.

PVV-fractievoorzitter Michael Heemels zegt zich grote zorgen te maken over de toenemende radicalisering onder moslimjongeren in Limburg. De plannen zouden helpen om 'de inwoners van onze provincie te beschermen'.

Zelfmoordaanslag
Aanleiding voor zijn opmerking zijn de berichten dat een 19-jarige jihadstrijder uit Maastricht een zelfmoordaanslag zou hebben gepleegd in Bagdad. Daarbij zouden meerdere doden zijn gevallen. Ook zou een 19-jarige jongen uit Maastricht in Syrië vechten. Dinsdag werd daarnaast bekend dat de 19-jarige Aïcha, eveneens uit Maastricht, door haar moeder uit het kalifaat van terreurgroep IS in Syrië is gehaald.

Lees ook: Maastrichtse moeder bevrijdt jihadbruid uit Syrië

Jonge jihadstrijders
Deze problemen kunnen volgens de PVV niet meer worden genegeerd. Heemels vindt daarom ook dat de provincie gemeenten moet ondersteunen bij de aanpak van de groeiende problemen met jonge jihadstrijders die naar Syrië of Irak vertrekken.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

PVV: Geen rode loper uitleggen voor Limburgs kalifaat
PVV en Van Rey niet mals over bestuursakkoord provincie
Vertrek PVV-voorman Heemels verrast collega-politici
PVV-voorman Heemels nu ook van Twitter verdwenen
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen