Overslaan en naar de inhoud gaan

PVV: 'Geradicaliseerde moslims oppakken en uitzetten'

Geplaatst opwoensdag 19 november 2014 - 8:47

Geradicaliseerde moslims en jihadgangers moeten worden opgepakt, hun paspoort inleveren en worden uitgezet. Dat zegt de PVV in het Limburgs parlement.

PVV-fractievoorzitter Michael Heemels zegt zich grote zorgen te maken over de toenemende radicalisering onder moslimjongeren in Limburg. De plannen zouden helpen om 'de inwoners van onze provincie te beschermen'.

Zelfmoordaanslag
Aanleiding voor zijn opmerking zijn de berichten dat een 19-jarige jihadstrijder uit Maastricht een zelfmoordaanslag zou hebben gepleegd in Bagdad. Daarbij zouden meerdere doden zijn gevallen. Ook zou een 19-jarige jongen uit Maastricht in Syrië vechten. Dinsdag werd daarnaast bekend dat de 19-jarige Aïcha, eveneens uit Maastricht, door haar moeder uit het kalifaat van terreurgroep IS in Syrië is gehaald.

Lees ook: Maastrichtse moeder bevrijdt jihadbruid uit Syrië

Jonge jihadstrijders
Deze problemen kunnen volgens de PVV niet meer worden genegeerd. Heemels vindt daarom ook dat de provincie gemeenten moet ondersteunen bij de aanpak van de groeiende problemen met jonge jihadstrijders die naar Syrië of Irak vertrekken.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

PVV: Geen rode loper uitleggen voor Limburgs kalifaat
PVV en Van Rey niet mals over bestuursakkoord provincie
Vertrek PVV-voorman Heemels verrast collega-politici
PVV-voorman Heemels nu ook van Twitter verdwenen
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen