Overslaan en naar de inhoud gaan

PVV: geen gemeenschapsgeld voor uitgeprocedeerden

Geplaatst opdinsdag 2 december 2014 - 17:11

De PVV in het Limburgs Parlement wil dat er 'geen cent gemeenschapsgeld' gaat naar de opvang van illegale, uitgeprocedeerde asielzoekers in Zuid-Limburg.

Vier hulporganisaties slaan de handen ineen om illegalen bad, bed en brood te bieden. Dat zijn de Stichting Vlot Zuid-Limburg, Leger des Heils, stichting Wereldwijd en de Dienst Kerk en Samenleving van het bisdom Limburg.

Onbegrijpelijk
De PVV noemt het 'onbegrijpelijk' dat deze opvang wordt geregeld. Volgens fractievoorzitter Michael Heemels moeten illegalen als ze zijn uitgeprocedeerd het land uit. "Ze hebben geen recht meer om te profiteren van onze verzorgingsstaat."

Subsidie stopzetten
Hij vindt dan ook dat de provincie eventuele subsidie aan de vier organisaties moet stoppen. "Het is straal belachelijk als er ook maar één cent provinciaal subsidiegeld voor de opvang wordt gebruikt", aldus Heemels.

Lees ook: Hulp in aantocht voor illegalen in Zuid-Limburg

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

PVV wil spoeddebat over opvang asielzoekers in Limburg
Limburgs Parlement: plan voor tekort sociale huurwoningen
Vluchtelingen in een asielzoekerscentrum
Provincie mengt zich niet in discussie over asielzoekers
Vluchtelingen in een asielzoekerscentrum
PVV boos over heropening azc Venlo
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen