Overslaan en naar de inhoud gaan

PVV in drie Limburgse gemeenten op kieslijst

Geplaatst opvrijdag 22 december 2017 - 9:52

Geert Wilders doet bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart mee in drie Limburgse gemeenten.

In zijn thuisstad Venlo, Sittard-Geleen en Maastricht staat de PVV op de kieslijst.

Statenlid
Donderdag maakte Wilders al de lijsttrekker van de PVV in Venlo bekend. Dat is Donald Fijnje, die nu al voor de partij in Provinciale Staten zit.

Van 7 naar 3
Afgelopen voorjaar liet de partij nog weten in zeven Limburgse gemeenten mee te willen doen. Behalve de drie bovengenoemde waren dat Heerlen, Landgraaf, Kerkrade en Stein. De PVV zegt niet waarom die vier gemeenten zijn geschrapt. Waarschijnlijk is het de partij niet gelukt om voldoende geschikte kandidaten te vinden.

Lees ook: PVV bij zeven Limburgse gemeenten op de lijst

Rotte appels
Het Heerlense PVV-kamerlid Dion Graus was afgelopen najaar nog bang voor 'rotte appels' die namens de PVV in gemeenteraden zouden gaan zitten als de partij op grote schaal mee zou gaan doen aan de raadsverkiezingen. En vorige week nog bleek de beoogde PVV-lijsttrekker in Rotterdam racistische uitlatingen te hebben gedaan. Hij werd daarop snel weer afgevoerd van de lijst.

Lees ook: Graus ziet deelname raadsverkiezingen niet zitten

Partijleider Wilders publiceerde vrijdagochtend de lijst met alle gemeenten in Nederland waar de PVV meedoet. In heel Nederland zijn dat er 30 geworden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen