Overslaan en naar de inhoud gaan

PVV in drie Limburgse gemeenten op kieslijst

Geplaatst opvrijdag 22 december 2017 - 9:52

Geert Wilders doet bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart mee in drie Limburgse gemeenten.

In zijn thuisstad Venlo, Sittard-Geleen en Maastricht staat de PVV op de kieslijst.

Statenlid
Donderdag maakte Wilders al de lijsttrekker van de PVV in Venlo bekend. Dat is Donald Fijnje, die nu al voor de partij in Provinciale Staten zit.

Van 7 naar 3
Afgelopen voorjaar liet de partij nog weten in zeven Limburgse gemeenten mee te willen doen. Behalve de drie bovengenoemde waren dat Heerlen, Landgraaf, Kerkrade en Stein. De PVV zegt niet waarom die vier gemeenten zijn geschrapt. Waarschijnlijk is het de partij niet gelukt om voldoende geschikte kandidaten te vinden.

Lees ook: PVV bij zeven Limburgse gemeenten op de lijst

Rotte appels
Het Heerlense PVV-kamerlid Dion Graus was afgelopen najaar nog bang voor 'rotte appels' die namens de PVV in gemeenteraden zouden gaan zitten als de partij op grote schaal mee zou gaan doen aan de raadsverkiezingen. En vorige week nog bleek de beoogde PVV-lijsttrekker in Rotterdam racistische uitlatingen te hebben gedaan. Hij werd daarop snel weer afgevoerd van de lijst.

Lees ook: Graus ziet deelname raadsverkiezingen niet zitten

Partijleider Wilders publiceerde vrijdagochtend de lijst met alle gemeenten in Nederland waar de PVV meedoet. In heel Nederland zijn dat er 30 geworden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen