Overslaan en naar de inhoud gaan

PVV dient motie van wantrouwen in tegen provinciebestuur

Geplaatst opvrijdag 9 april 2021 - 11:23

De PVV in het Limburgs Limburgs dient een motie van wantrouwen in tegen het huidige provinciebestuur en tegen gouverneur Theo Bovens.

Daarmee lijkt de positie van beiden aan een heel dun draadje te hangen.

Vide: L1

Meerderheid nodig
Er is een reële kans dat de motie op een meerderheid kan rekenen. Maar dat moeten partijen wel nog uitspreken. Maar op basis van de standpunten die vorige week in het debat in het Limburgs Parlement werden ingenomen, zit een meerderheid voor het naar huis sturen van college en gouverneur er dik in.

Volg het debat over de affaire-Vrehen live.

Te voorzichtig
Volgens de motie handelen het (extraparlementaire) provinciebestuur en de gouverneur te voorzichtig en omzichtig bij de 'aanhoudende en voortslepende integriteitskwesties'.

Ook hebben zij niet aangetoond dat de 'verandering die nodig is op het gebied van integriteit en degelijk bestuur in Limburg te kunnen realiseren'. Vandaar dat de PVV het vertrouwen wil opzeggen.

Vrehen-affaire
Het Limburgs Parlement vergadert vrijdag opnieuw over de affaire rond de inmiddels ontslagen directeur Herman Vrehen van de stichting Instandhouding Kleine Landschapselementen (IKL). Die zou tonnen subsidie - onder meer van de provincie - hebben doorgesluisd naar zijn eigen werkmaatschappijen die opdrachten uitvoerden voor IKL.

Lees ook: Provincie: zeker 19 miljoen naar instellingen van Vrehen

In het kielzog van de affaire stapten de twee CDA-gedeputeerden Ger Koopmans en Hubert Mackus op. Zij voelden zich politiek verantwoordelijk voor de onoorbare situaties die waren ontstaan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen