Overslaan en naar de inhoud gaan

PVV: 'Burgemeester schoot tekort bij KOZP-demonstratie'

Geplaatst opmaandag 16 november 2020 - 12:36

De PVV in het Limburgs Parlement vindt dat de demonstratie van Kick Out Zwarte Piet (KOZP) zondag in Maastricht nooit had mogen plaatsvinden vanwege 'alle signalen vanuit de samenleving en vanuit de gemeenteraad van Maastricht'.

Dat zegt de partij in schriftelijke vragen aan gouverneur Theo Bovens.

Escaleren
Volgens PVV-fractievoorzitter René Claassen is burgemeester Annemarie Penn-te Strake er afgelopen week door verschillende gemeenteraadsleden op gewezen dat de demonstratie van KOZP 'hevige reacties uit de samenleving zou opwekken en dat de demonstratie met grote waarschijnlijkheid zou escaleren'.

Niet goed ingeschat
Zondag voerde de ME charges uit om de vele honderden tegendemonstranten op afstand te houden van de KOZP-demonstranten. Die hadden toestemming om te demonstreren. De PVV vindt dat de burgemeester de situatie niet goed heeft ingeschat en tijdens de demonstratie de zaak niet onder controle had. De partij wil weten of gouverneur Bovens die mening deelt en of hij geraadpleegd is door de burgemeester.

Lees ook: ME slaags met tegendemonstranten KOZP

Oneerlijk
Fractievoorzitter Claassen noemt het 'beeld naar de burger toe ook volstrekt oneerlijk' dat de demonstratie van KOZP mocht plaatsvinden ondanks de strenge coronaregels. "Bent u van plan dit uit te leggen aan de burgers die al maanden hun best doen om zich zo veel mogelijk aan de regels te houden", zo luidt één van de vragen aan de gouverneur.

De PVV stelt verder dat de partij voor vrijheid van meningsuiting is, ook al is het niet haar eigen mening en is ze tegen iedere vorm van geweld.

Gedram
Tegelijk verklaart de partij "te kunnen vaststellen dat de meeste burgers het geforceerde en activistische gedram van KOZP beu zijn en dat escalatie zoals in Maastricht in toenemende mate ook elders in onze provincie te verwachten kan zijn."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen