Overslaan en naar de inhoud gaan

PVV boos over heropening azc Venlo

Geplaatst opwoensdag 2 september 2015 - 13:49

De statenfractie van de PVV is fel tegen de heropening van het asielzoekerscentrum in Venlo.

Volgens de partij is dat tegen de afspraken die de gemeente eerder met omwonenden maakte.

Natuur
In 2009 zei de toenmalig wethouder Jan Lamers dat het azc in 2015 dicht zou gaan, en dat het terrein zou worden teruggegeven aan de natuur. Vanwege recente toestroom aan vluchtelingen heeft de gemeente Venlo besloten daarop terug te komen. Aanvankelijk was het de bedoeling om een nieuwe opvanglocatie te zoeken in de gemeente, ter vervanging van het azc aan de Weselseweg dat in juli zijn deuren sloot.

Lees ook: Venlo zoekt locatie voor nieuw asielzoekerscentrum

Onacceptabel
PVV-fractievoorzitter Michael Heemels noemt het in een verklaring onacceptabel dat er honderden 'gelukzoekers' naar Venlo komen. "Zodra vluchtelingen voet hebben gezet op veilige bodem als Turkije, Griekenland of Italiƫ zijn het geen vluchtelingen meer. Als ze besluiten door te reizen naar Nederland zijn het economische gelukzoekers."

Humane gronden
De huidige Venlose wethouder van sociale zaken, Ramon Testroote, legt woensdag op zijn Facebook-pagina uit waarom hij de belofte aan de Venlonaren breekt. "Besturen is wegen en de humane gronden voor deze mensen wegen voor mij op dit moment zwaarder," schrijft de PvdA'er in zijn apologie.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Ramon Testroote is wethouder onwaardig'
'Schandvlek' Wilders niet onder indruk van Testroote
Testroote heeft spijt van 'onhandige' Wilders tweet
Vluchtelingen in een asielzoekerscentrum
PVV: geen gemeenschapsgeld voor uitgeprocedeerden
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen