Overslaan en naar de inhoud gaan

PVV bestaat 10 jaar: Geert Wilders wil nog 10 jaar door

Geplaatst opmaandag 22 februari 2016 - 6:00

Om Nederland te herstellen en de Islam terug te dringen uit het dagelijkse leven, wil Geert Wilders met de PVV nog minstens tien jaren doorstrijden.

Dat zegt hij in een interview met de NOS naar aanleiding van het tienjarig bestaan van die partij.

Onenigheid
Geboren Venlonaar Geert wilders richtte de partij begin 2006 op nadat hij eerder uit de VVD was gestapt vanwege onenigheid over Turkije. De partij maakte een opmars in Politiek Den Haag en werd in 2011 zelfs de grootste partij in Limburg tijdens de provinciale verkiezingen.

Relletjes
Maar ook vele relletjes wierpen een smet op het blazoen van de partij. Zo stapte het ene na het andere lid uit de PVV om dat ze het niet eens waren met de partijleiding. Recent verliet de voormalig fractievoorzitter in Limburg nog de partij nadat hij een greep uit de kas had gedaan vanwege een drugs- en alcoholverslaving.

Bovenaan in de peilingen
De partij staat nu weer bovenaan in de peilingen voor de Tweede Kamer verkiezingen. Geert Wilders scoort met thema's zoals veiligheid en ouderenzorg, maar vooral met onderwerpen als de islam en integratie en de vluchtelingenproblematiek. "Het voorbestaan van ons land en ons vrijheid staat op het spel."

Nederland herstellen
Hij wil door met zijn partij en politieke agenda. "Dat is mijn opdracht voor de komende tien jaar, om Nederland te herstellen en de islam terug te drijven uit het dagelijkse leven, willen we ├╝berhaupt nog over tien, twintig of dertig jaar nog als vrij land bestaan", zo zegt hij in een uitgebreid interview met de NOS.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Geert Wilders
Wilders: 'Het lijkt de wereld op zijn kop'
Geert Wilders verhoord door Rijksrecherche
'Ook kiezer vindt Timmermans beste politicus'
Geert Wilders
OM vervolgt Wilders om Marokkanen-uitspraak
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen