Overslaan en naar de inhoud gaan

PVV bestaat 10 jaar: Geert Wilders wil nog 10 jaar door

Geplaatst opmaandag 22 februari 2016 - 6:00

Om Nederland te herstellen en de Islam terug te dringen uit het dagelijkse leven, wil Geert Wilders met de PVV nog minstens tien jaren doorstrijden.

Dat zegt hij in een interview met de NOS naar aanleiding van het tienjarig bestaan van die partij.

Onenigheid
Geboren Venlonaar Geert wilders richtte de partij begin 2006 op nadat hij eerder uit de VVD was gestapt vanwege onenigheid over Turkije. De partij maakte een opmars in Politiek Den Haag en werd in 2011 zelfs de grootste partij in Limburg tijdens de provinciale verkiezingen.

Relletjes
Maar ook vele relletjes wierpen een smet op het blazoen van de partij. Zo stapte het ene na het andere lid uit de PVV om dat ze het niet eens waren met de partijleiding. Recent verliet de voormalig fractievoorzitter in Limburg nog de partij nadat hij een greep uit de kas had gedaan vanwege een drugs- en alcoholverslaving.

Bovenaan in de peilingen
De partij staat nu weer bovenaan in de peilingen voor de Tweede Kamer verkiezingen. Geert Wilders scoort met thema's zoals veiligheid en ouderenzorg, maar vooral met onderwerpen als de islam en integratie en de vluchtelingenproblematiek. "Het voorbestaan van ons land en ons vrijheid staat op het spel."

Nederland herstellen
Hij wil door met zijn partij en politieke agenda. "Dat is mijn opdracht voor de komende tien jaar, om Nederland te herstellen en de islam terug te drijven uit het dagelijkse leven, willen we überhaupt nog over tien, twintig of dertig jaar nog als vrij land bestaan", zo zegt hij in een uitgebreid interview met de NOS.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Geert Wilders
Wilders: 'Het lijkt de wereld op zijn kop'
Geert Wilders verhoord door Rijksrecherche
'Ook kiezer vindt Timmermans beste politicus'
Geert Wilders
OM vervolgt Wilders om Marokkanen-uitspraak
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen