Overslaan en naar de inhoud gaan

PvdD wil meer maatregelen om stalbrand te voorkomen

Geplaatst opdonderdag 10 mei 2018 - 16:37

De Partij voor de Dieren wil dat er maatregelen worden genomen om het aantal dieren dat omkomt bij een stalbrand terug te dringen.

Dat zegt de partij na de stalbrand in een kippenstal in Ospel in de nacht van woensdag op donderdag.

Dierenwelzijn
Bij die brand kwamen 23.000 kippen om. Het is de zoveelste brand in Limburg waarbij veel dieren omkomen. Volgens de Partij voor de Dieren weegt het economisch belang in de stallen veel zwaarder dan het dierenwelzijn. De discussie loopt al jaren.

Lees ook: 23.000 kippen omgekomen bij grote brand in stal

300.000
De partij wil dat de boeren nu maatregelen nemen. Zo zouden er in oude stallen sprinklerinstallaties en een brandalarm moeten komen. Verder wil de partij dat de dieren snel uit een brandende stal moeten kunnen. In 2016 kwamen er landelijk 200.000 dieren om bij stalbranden. Vorig jaar steeg dat aantal tot 300.000.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen