Overslaan en naar de inhoud gaan

PvdD wil meer maatregelen om stalbrand te voorkomen

Geplaatst opdonderdag 10 mei 2018 - 16:37

De Partij voor de Dieren wil dat er maatregelen worden genomen om het aantal dieren dat omkomt bij een stalbrand terug te dringen.

Dat zegt de partij na de stalbrand in een kippenstal in Ospel in de nacht van woensdag op donderdag.

Dierenwelzijn
Bij die brand kwamen 23.000 kippen om. Het is de zoveelste brand in Limburg waarbij veel dieren omkomen. Volgens de Partij voor de Dieren weegt het economisch belang in de stallen veel zwaarder dan het dierenwelzijn. De discussie loopt al jaren.

Lees ook: 23.000 kippen omgekomen bij grote brand in stal

300.000
De partij wil dat de boeren nu maatregelen nemen. Zo zouden er in oude stallen sprinklerinstallaties en een brandalarm moeten komen. Verder wil de partij dat de dieren snel uit een brandende stal moeten kunnen. In 2016 kwamen er landelijk 200.000 dieren om bij stalbranden. Vorig jaar steeg dat aantal tot 300.000.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen