Overslaan en naar de inhoud gaan

PvdD wil alsnog moeras bij Middelsgraaf Susteren

Geplaatst opvrijdag 2 december 2016 - 12:03

De Partij voor de Dieren (PvdD) in het Limburgs Parlement wil dat alsnog 7 hectare kalkmoeras wordt aangelegd als onderdeel van de herinrichting van de beek Middelsgraaf in Susteren.

In schriftelijke vragen reageert de fractie op de kritiek van natuurorganisatie Groene Taille Comité. Die beschuldigt scheidend CDA-gedeputeerde Patrick van der Broeck er van eenzijdig te hebben besloten dat kalkmoeras niet aan te leggen.

Lees ook: Natuurclub boos over uitblijven moeras

Opheldering
Fractievoorzitter
Pascale Plusquin van de PvdD wil opheldering over de gang van zaken. Volgens haar heeft het Waterschap Roer en Overmaas de gronden voor het moeras overgedragen aan de provincie in de veronderstelling dat het er ook zou komen.

Boerenbedrijf
Ook wil zij weten of het klopt dat het kalkmoeras niet is aangelegd omdat een aangrenzend agrarisch bedrijf dan een grotere kans op wateroverlast zou hebben, terwijl het waterschap juist zou hebben berekend, dat dat niet het geval is. De Partij voor de Dieren noemt het kalkmoeras een voor Limburg uniek natuurtype.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Kalkmoeras wordt toch aangelegd
Vragen over 'vriendjespolitiek' bij benoeming Dijkgraaf
Natuurclub boos over uitblijven moeras
Dierenpartij stelt vragen over vernieling dassenburcht
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen