Overslaan en naar de inhoud gaan

PvdD-kamerlid Wassenberg: 'Sleepwet niet effectief'

Geplaatst opzondag 18 maart 2018 - 15:49

De nieuwe wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten is niet effectief bij het opsporen van terroristen.

Dat stelde Tweede Kamerlid Frank Wassenberg uit Geleen (Partij voor de Dieren) zondag in het L1-radioprogramma De Stemming.

Referendum
Woensdag wordt tegelijk met de gemeenteraadsverkiezingen een referendum gehouden over deze zogenoemde Sleepwet. "Er wordt gezocht naar een speld in de hooiberg. En wat doen we? We gooien er nog een paar hooibergen bij, zodat het steeds moeilijker wordt om de speld te vinden", aldus Wassenberg.

Personeel
Volgens hem hebben de inlichtingendiensten geen gebrek aan informatie, maar is er te weinig personeel om die data te analyseren. Wassenberg vindt dat het kabinet Rutte II een ernstige fout heeft gemaakt door fors het mes te zetten in de inlichtingendienst AIVD. "We dragen nog steeds de gevolgen van die bezuinigingen van 68 miljoen euro."

Zelfde info als terroristen
VVD-kamerlid Chantal Nijkerken uit Schinveld is van mening dat de veiligheidsdiensten over dezelfde informatie moeten kunnen beschikken als de terroristen. "Kwaadwillenden in Raqqa komen niet per vliegtuig hier naartoe, maar versturen hun opdrachten via internet. Dat moet je dus kunnen filteren." Volgens haar zijn onze geheime diensten er niet op uit om de privacy van de burgers aan te tasten. Ze denkt dat er voldoende toezicht is op het aftappen van internetverkeer.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen