Overslaan en naar de inhoud gaan

PvdD-kamerlid Wassenberg: 'Sleepwet niet effectief'

Geplaatst opzondag 18 maart 2018 - 15:49

De nieuwe wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten is niet effectief bij het opsporen van terroristen.

Dat stelde Tweede Kamerlid Frank Wassenberg uit Geleen (Partij voor de Dieren) zondag in het L1-radioprogramma De Stemming.

Referendum
Woensdag wordt tegelijk met de gemeenteraadsverkiezingen een referendum gehouden over deze zogenoemde Sleepwet. "Er wordt gezocht naar een speld in de hooiberg. En wat doen we? We gooien er nog een paar hooibergen bij, zodat het steeds moeilijker wordt om de speld te vinden", aldus Wassenberg.

Personeel
Volgens hem hebben de inlichtingendiensten geen gebrek aan informatie, maar is er te weinig personeel om die data te analyseren. Wassenberg vindt dat het kabinet Rutte II een ernstige fout heeft gemaakt door fors het mes te zetten in de inlichtingendienst AIVD. "We dragen nog steeds de gevolgen van die bezuinigingen van 68 miljoen euro."

Zelfde info als terroristen
VVD-kamerlid Chantal Nijkerken uit Schinveld is van mening dat de veiligheidsdiensten over dezelfde informatie moeten kunnen beschikken als de terroristen. "Kwaadwillenden in Raqqa komen niet per vliegtuig hier naartoe, maar versturen hun opdrachten via internet. Dat moet je dus kunnen filteren." Volgens haar zijn onze geheime diensten er niet op uit om de privacy van de burgers aan te tasten. Ze denkt dat er voldoende toezicht is op het aftappen van internetverkeer.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen