Overslaan en naar de inhoud gaan

PvdD heeft concept-kieslijst klaar

Geplaatst opdonderdag 27 november 2014 - 17:01

Frank Wassenberg uit Geleen wordt zeer waarschijnlijk de lijsttrekker van de Partij voor de Dieren voor de provinciale statenverkiezingen in maart.

Hij staat eerste op de concept-kandidatenlijst.
Wassenberg zat eerder van 2007 tot 2011 in het Limburgs Parlement als eenmansfractie. Bij de verkiezingen in 2011 wist de Partij voor de Dieren geen zetel te veroveren.

Tara-manda
Tweede op de voorgestelde lijst staat Pascale Plusquin uit Heerlen. Zij was begin dit jaar betrokken bij de redding van de 28 paarden van de failliete zorgboerderij Tara-manda in Nuth. De vrees bestond toen dat een aantal van de paarden geslacht zou worden.

De derde plek op de lijst is voor Ida Been uit Altweerterheide. Volgens de partij is zij specialist op het gebied van intensieve veehouderij en de herinrichting van het buitengebied. Vier jaar geleden stond Been nog tweede op de lijst. Wassenberg was ook toen lijsttrekker, net als in 2007.

Congres
Zondag wordt de kandidatenlijst van de Partij voor de Dieren definitief vastgesteld op een congres van de partij. De verwachting is dat de partij in maart terugkeert in het Limburgs Parlement.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Partij voor de Dieren wil terug in Limburgs Parlement
Frank Wassenberg PvdD twitter
Partij voor de Dieren rekent op terugkeer in Staten
LIVE vanaf 17:55 uur: Tweede grote lijsttrekkersdebat
Frank Wassenberg PvdD twitter
Frank Wassenberg lijsttrekker Partij voor de Dieren
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen