Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

PvdD: 'Dieren behoeden voor gruwelijke verdrinkingsdood'

Geplaatst opvrijdag 13 oktober 2017 - 10:08

De Partij voor de Dieren in het Limburgs Parlement vindt dat de provincie snel maatregelen moet nemen om dieren te behoeden voor 'een gruwelijke verdrinkingsdood' in de Zuid-Willemsvaart in Weert.

Daarbij denkt de partij aan trapjes waar dieren op eigen kracht uit het water kunnen klimmen, en aan het plaatsen van hekken.

Lees ook: Wild zwijn overleeft zwemtocht Zuid-Willemsvaart niet

Kanaal des doods
In schriftelijke vragen spreekt de partij van 'een kanaal des doods'.
Volgens fractievoorzitter Pascale Plusquin is het ook de taak van de provincie om in te grijpen omdat de Zuid-Willemsvaart dwars door de Ecologische Hoofdstructuur loopt. Voor dat lint van natuurgebieden is de provincie verantwoordelijk, aldus Plusquin.

Kleine dieren
Zij stelt verder dat het niet alleen gaat om wilde zwijnen maar ook om kleinere dieren. "Maar die halen niet de nieuwsberichten omdat ze aan het zicht onttrokken blijven."

Dieren en ook mensen
Ook verwijst zij naar de man die onlangs in het kanaal verdronk omdat hij de kant niet meer wist te bereiken.
Plusquin noemt het dan ook "...niet aanvaardbaar dat zoveel dieren en ook mensen de dood vinden" in de Zuid-Willemsvaart.

Lees ook: Drenkeling wilde na cafébezoek kanaal overzwemmen

Verder wijst zij erop dat aan de Belgische zijde van het kanaal de inrichting wel zo is dat dieren en mensen zelf uit het kanaal kunnen komen.

L1 zendt komend weekend een documentaire uit over het leven in de gevangenis in Sittard. Bekijk hier een voorproefje.

Advertentie
Deel dit bericht via
Uit eigen keuken
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 
Uit eigen keuken
1Limburg De A2 tunnel
Uitgelicht
Stuur ons je foto’s van het A2-project

Het stadsbeeld rond de A2 in Maastricht is door de aanleg van de A2-tunnel ingrijpend veranderd. We zijn op zoek naar foto's van de A2 en het omliggende gebied in Maastricht vóór, tijdens en na het project.

Upload je foto's
1Limburg Verkiezingen 2018
Uitgelicht
Volg de gemeenteraadsverkiezingen op 1Limburg en L1

Op 21 maart gaan 30 van de 33 Limburgse gemeenten naar de stembus. In deze rubriek vind je het laatste verkiezingsnieuws uit de provincie.

Verkiezingsrubriek
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen