Overslaan en naar de inhoud gaan

PvdD: 'Anticonceptie voor duiven is onnozel'

Geplaatst opdinsdag 2 maart 2021 - 22:42

Het voornemen van het Heerlense gemeentebestuur om duiven te gaan voeren met anticonceptiemiddelen krijgt forse kritiek vanuit oppositiepartij Partij voor de Dieren.

Raadslid en fractievoorzitter Pascale Plusquin van de dierenpartij noemt het besluit 'onnozel en een verkwisting van belastinggeld'.

Lees ook: Heerlen pakt duivenoverlast aan met anticonceptievoer

Zwerfafval
Volgens Plusquin kent de duivenoverlast een onderliggende oorzaak, namelijk het zwerfafval in de gemeente Heerlen. "Als het zwerfafval wordt aangepakt, is er geen eten meer voor die dieren. De duivenoverlast zal dan metterdaad afnemen. Voordeel is dan dat dat gebeurt door natuurlijke selectie."

Bijwerkingen
Het middel dat volgens de partij gebruikt wordt is Nicarbazine, een middel dat normaliter wordt ingezet bij darmaandoeningen bij vogels. Bijwerking van het veterinair medicijn is dat eieren niet uitkomen. Volgens Mariska Janssen, dierenarts en burgercommissielid van de Partij van de Dieren, schiet de gemeente met hagel. "Ik kan me niet voorstellen dat er geen andere bijwerking is dan eieren die niet uitkomen.

Plusquin gaat vragen over de kwestie stellen tijdens de eerstvolgende gemeenteraadsvergadering.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen