Huiselijk geweld

PvdD wil meer actie provincie tegen huiselijk coronageweld

De Partij voor de Dieren (PvdD) in het Limburgs Parlement vindt dat het provinciebestuur in actie moet komen om het toegenomen huiselijk geweld als gevolg van de coronacrisis het hoofd te bieden.

dierenarts met hond (stock)
PvdD wil dierenverzorgers op lijst cruciale beroepen

Het Limburgse Tweede Kamerlid Frank Wassenberg van de Partij voor de Dieren (PvdD) wil dat dierenartsen en dierverzorgers worden toegevoegd aan de lijst van cruciale beroepsgroepen die is opgesteld in verband met de coronacrisis.

ANP-77724489(2)
Dit vinden de Limburgse Kamerleden van de Troonrede

Limburgse Tweede Kamerleden van de regeringspartijen VVD, CDA en D66 zijn dik tevreden met de kabinetsplannen. Die zijn ook goed voor Limburg, zo zeggen zij.

Partij voor de Dieren haakt af voor provinciebestuur

De Partij voor de Dieren haakt alsnog af bij de vorming van een nieuw provinciebestuur.

Provincie betaalt vervolgonderzoek naar afwijkingen baby's

De provincie gaat het vervolgonderzoek betalen naar de oorzaak van het feit dat in Parkstad en Noord-Limburg meer baby’s worden geboren met een afwijking en/of geestelijke beperking dan in de rest van het land.

Verbod op nieuwe geitenstallen om gezondheidsrisico's

Een meerderheid van het Limburgs Parlement wil een verbod op nieuwe geitenhouderijen in Limburg. Ook bestaande geitenhouderijen zouden niet verder mogen uitbreiden.

Provincie: veel meer wasberen in Limburg dan gedacht

Limburg telt momenteel zeker 50 tot 100 wasberen.

Meerderheid Limburgs Parlement stemt voor doden bevers

Een zeer ruime meerderheid van het Limburgs Parlement kan zich vinden in het doden van bevers als uiterste maatregel om schade te voorkomen.

'Limburgse maneges houden besmettelijke paardenziekte stil'

In verschillende maneges in Oostelijk Zuid-Limburg is een besmettelijke paardenziekte uitgebroken, maar dat wordt angstvallig stil gehouden.

Paard dood na ernstige verwaarlozing: kamervragen

Tweede Kamerlid Frank Wassenberg van de Partij voor de Dieren wil opheldering over de vondst van een dood en ernstig verwaarloosd paard in Deurne.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?
Uitgelicht
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?

We zoeken weer een nieuw Vastelaovesgezicht bij L11 Alaaf! Wie o wie zal het dit bijzondere jaar worden? Reageer met je mooiste Vastelaovesfoto!

We houden absoluut rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Dat mag dus ook in uiting komen in het vastelaovesgezicht. Wel of geen mondkapje op de foto? Dat is aan jou. Wees creatief!

Stuur hier je vastelaovesfoto in
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten