Overslaan en naar de inhoud gaan

PvdA wil snel alternatief voor uitvallen buurtbusjes

Geplaatst opdinsdag 8 september 2020 - 12:55

De PvdA in het Limburgs Parlement vindt dat er snel een alternatief moet komen voor de negen buurtbusjes die sinds maart al niet meer rijden in Limburg.

Dat heeft te maken met het coronavirus. Zo’n 500 Limburgers in kleine dorpen en gehuchten zitten al een half jaar zonder openbaar vervoer (OV).

Lees ook: Geen buurtbus: honderden Limburgers zonder vervoer

Verschraling
In schriftelijke vragen stelt statenlid Aleida Berghorst dat haar partij zich zorgen maakt over de toenemende verschraling van het OV in Limburg en in het bijzonder de bereikbaarheid van dorpen.

Risicogroep
Vanwege het coronavirus vindt vervoerder Arriva het niet verantwoord om de buurtbusjes te laten rijden. De spatschermen zouden niet voldoen aan de eisen op het gebied van verkeersveiligheid. En de chauffeurs zijn meestal 65+ en vallen dus in de risicogroep. Daardoor staan negen buurtbussen aan de kant. Getroffen dorpen en gehuchten zijn onder meer Haler, Ittervoort, Rimburg, Slek, Koningsbosch, Boukoul en Geverik.

Vreemd
De PvdA vindt het vreemd dat er in Limburg nog steeds geen alternatief is ingevoerd sinds het OV op 1 juni in heel Nederland weer is hervat. Volgens de partij is dat alternatief er wel in bijvoorbeeld de provincies Utrecht en Friesland. In die laatste provincie heeft Arriva zelf een oplossing geboden.

Onderzoek
De PvdA wil ook weten hoeveel reizigers per buurtbus in 2019 zijn vervoerd om zo een precies inzicht te krijgen in het probleem. Arriva heeft aangegeven een onderzoek van koepelorganisatie Openbaar Vervoer Nederland af te wachten, voordat zij verdere besluiten neemt.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu
Uitgelicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu

Violist en orkestleider André Rieu vertelt in een openhartig interview over zijn moeilijke jeugd, zijn carrière van violist naar orkestleder en entertainer van wereldformaat.

Rieu stelde samen met zijn vrouw Marjorie voor L1 TV exclusief een programma samen met hoogtepunten van alle concerten op het Vrijthof in Maastricht.

Zaterdag en zondag op L1 TV
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Kom helemaal in de stemming voor de LVK-Finale

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen