Overslaan en naar de inhoud gaan

PvdA wil snel alternatief voor uitvallen buurtbusjes

Geplaatst opdinsdag 8 september 2020 - 12:55

De PvdA in het Limburgs Parlement vindt dat er snel een alternatief moet komen voor de negen buurtbusjes die sinds maart al niet meer rijden in Limburg.

Dat heeft te maken met het coronavirus. Zo’n 500 Limburgers in kleine dorpen en gehuchten zitten al een half jaar zonder openbaar vervoer (OV).

Lees ook: Geen buurtbus: honderden Limburgers zonder vervoer

Verschraling
In schriftelijke vragen stelt statenlid Aleida Berghorst dat haar partij zich zorgen maakt over de toenemende verschraling van het OV in Limburg en in het bijzonder de bereikbaarheid van dorpen.

Risicogroep
Vanwege het coronavirus vindt vervoerder Arriva het niet verantwoord om de buurtbusjes te laten rijden. De spatschermen zouden niet voldoen aan de eisen op het gebied van verkeersveiligheid. En de chauffeurs zijn meestal 65+ en vallen dus in de risicogroep. Daardoor staan negen buurtbussen aan de kant. Getroffen dorpen en gehuchten zijn onder meer Haler, Ittervoort, Rimburg, Slek, Koningsbosch, Boukoul en Geverik.

Vreemd
De PvdA vindt het vreemd dat er in Limburg nog steeds geen alternatief is ingevoerd sinds het OV op 1 juni in heel Nederland weer is hervat. Volgens de partij is dat alternatief er wel in bijvoorbeeld de provincies Utrecht en Friesland. In die laatste provincie heeft Arriva zelf een oplossing geboden.

Onderzoek
De PvdA wil ook weten hoeveel reizigers per buurtbus in 2019 zijn vervoerd om zo een precies inzicht te krijgen in het probleem. Arriva heeft aangegeven een onderzoek van koepelorganisatie Openbaar Vervoer Nederland af te wachten, voordat zij verdere besluiten neemt.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen