Overslaan en naar de inhoud gaan

PvdA wil niet dat Tihange langer open blijft

Geplaatst opdonderdag 2 februari 2017 - 19:54

De PvdA in de Tweede Kamer heeft vragen gesteld aan minister Schultz van Infrastructuur en Milieu gevraagd over de uitgestelde sluiting van de kerncentrale in Tihange en Doel.

Volgens berichten in de Belgische media zou de Belgische minister van Binnenlandse Zaken hebben gezegd dat Tihange niet in 2025, maar 5 of 10 jaar later gesloten zou worden. Dat is 30 jaar later dan oorspronkelijk gepland.

Meer druk
Volgens de PvdA is dat niet wenselijk en de partij wil weten wat de minister gaat doen om de centrales in België te sluiten. Er zou meer druk op de Belgische regering uitgeoefend moeten worden om "de onveilige centrales op korte termijn uit bedrijf te nemen", zo staat in de schriftelijke vragen aan de minister.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Motie: ‘Nederlandse inspectie bij incident Tihange’
Twijfels over Franse onderdelen Tihange
Tihange 1
Duitse regering: Belgische kernreactoren missen filters
'Stop Tihange', Maastricht demonstreert tegen kerncentrale
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen