Overslaan en naar de inhoud gaan

PvdA wil meer inzet tegen motorbendes in Limburg

Geplaatst opzaterdag 23 mei 2015 - 10:46

Limburg heeft meer specifieke expertise en rechercheurs nodig om motorbendes in de provincie aan te pakken. Dat vindt PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch.

Vrijdag vroegen de Limburgse burgemeesters om extra politie-inzet vanwege alle incidenten waarbij de bendes zijn betrokken.

Zelf komen kijken
Volgens het kamerlid is het hoog tijd dat de minister zelf komt kijken naar de situatie in de regio. "Ga naar het plaats delict en zoek contact met bestuurders in de buurlanden Belgie en Duitsland", is de oproep van Marcouch.

Audio: Luister hier een interview met PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch.

Minister Van der Steur is echter niet van plan extra politie naar Limburg te sturen. Er zou voldoende capaciteit in de provincie zijn.

Lees ook: Geen extra politie Limburg om motorbendes aan te pakken.

Hulp van kopsen
Op dit moment krijgt Limburg hulp van korpsen uit de rest van Nederland om de bendes aan te pakken. Maar als die agenten weer terug moeten, 'staat de provincie er weer alleen voor', zei de burgemeester Onno Hoes.

Van der Steur liet weten dat de extra mankracht in Limburg blijft zo lang het nodig is.

Lees ook: 'Handen tekort bij aanpak motorclubs Zuid-Limburg'.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

ANP
Van der Steur naar Maastricht vanwege motorbendes
Limburg krijgt 'voldoende inzet' in strijd tegen bikers
Tweede Kamerlid stelt vragen over drag queen-incident
Politiebond: Wet moet motorbendes aanpakken
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen