Overslaan en naar de inhoud gaan

PvdA wil inzamelactie computers voor thuiszittende kinderen

Geplaatst opmaandag 30 maart 2020 - 15:53

De PvdA in de Maastrichtse gemeenteraad pleit voor een actie om laptop, computers en iPads in te zamelen voor kinderen die thuis zitten maar niet over dergelijke spullen beschikken en daardoor hun schoolwerk niet kunnen maken en bijhouden.

In schriftelijke vragen dringt gemeenteraadslid Maren Slangen er bij het gemeentebestuur op aan om leiding te geven aan zo’n actie en die samen met maatschappelijke organisaties uit voeren.

Bedrijven
Ook zouden grote bedrijven benaderd moeten worden, zoals Vodafone als aanbieder van mobiele netwerken en telefoons, of Medtronic dat gespecialiseerd is in medische technologie. "Zij zouden mogelijk iets kunnen betekenen voor de groep kinderen in een kwetsbare omgeving", aldus de Maastrichtse PvdA.

In het verlengde van de inzamelingsactie vraagt de oppositiefractie ook om een actieplan om de desbetreffende gezinnen te voorzien van laptop of computer en/of een tijdelijke internetaansluiting.

In beeld
De PvdA vraagt het gemeentebestuur ook om precieze cijfers over de situatie in Maastricht. "Wij maken ons grote zorgen om een grote groep basisschoolleerlingen die niet over de goede middelen beschikken. Maar ook om kinderen in een kwetsbare thuisomgeving." Ook voor die laatste groep moet er een oplossing komen, aldus de partij.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen