Overslaan en naar de inhoud gaan

PvdA wil inzamelactie computers voor thuiszittende kinderen

Geplaatst opmaandag 30 maart 2020 - 15:53

De PvdA in de Maastrichtse gemeenteraad pleit voor een actie om laptop, computers en iPads in te zamelen voor kinderen die thuis zitten maar niet over dergelijke spullen beschikken en daardoor hun schoolwerk niet kunnen maken en bijhouden.

In schriftelijke vragen dringt gemeenteraadslid Maren Slangen er bij het gemeentebestuur op aan om leiding te geven aan zo’n actie en die samen met maatschappelijke organisaties uit voeren.

Bedrijven
Ook zouden grote bedrijven benaderd moeten worden, zoals Vodafone als aanbieder van mobiele netwerken en telefoons, of Medtronic dat gespecialiseerd is in medische technologie. "Zij zouden mogelijk iets kunnen betekenen voor de groep kinderen in een kwetsbare omgeving", aldus de Maastrichtse PvdA.

In het verlengde van de inzamelingsactie vraagt de oppositiefractie ook om een actieplan om de desbetreffende gezinnen te voorzien van laptop of computer en/of een tijdelijke internetaansluiting.

In beeld
De PvdA vraagt het gemeentebestuur ook om precieze cijfers over de situatie in Maastricht. "Wij maken ons grote zorgen om een grote groep basisschoolleerlingen die niet over de goede middelen beschikken. Maar ook om kinderen in een kwetsbare thuisomgeving." Ook voor die laatste groep moet er een oplossing komen, aldus de partij.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Zuiderse Zomerdeals!

De zomer rijdt ons tegemoet! Hét moment om te profiteren van onze Zuiderse Zomerdeals! Wil jij een uitstekend onderhouden occasion aanschaffen tegen de meest aantrekkelijke prijs? Dat kan!

Met een veelzijdig aanbod occasions bieden wij elke rijder een passende auto. Ook jou.

Schakel in de hoogste versnelling naar onze website en profiteer van de beste Zomerdeals!

Profiteer van de beste Zomerdeals!
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen