Overslaan en naar de inhoud gaan

PvdA wil geen verdere sluiting loketten op stations

Geplaatst opdonderdag 4 februari 2021 - 16:48

De PvdA in het Limburgs Parlement komt vrijdag met een motie tegen de sluiting van loketten voor kaartjes op de treinstations van Roermond en Venlo en tegen het schrappen van rondlopende servicemedewerkers op de stations van Heerlen en Maastricht.

De motie van PvdA-statenlid Aleida Berghorst wordt zeker aangenomen want ze is nu al ondertekend door acht andere partijen. Samen zijn die goed voor 32 van de 47 zetels.

Kwetsbare doelgroepen
Volgens de motie komen door de sluitings- en afslankingsplannen van de NS de toegankelijkheid van Limburgse treinstations en het reizen met de trein voor kwetsbare doelgroepen ernstig onder druk te staan. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om ouderen en mensen met een beperking.

Internationale reizigers
Ook de dienstverlening aan internationale reizigers op de grensstations Venlo, Roermond en Heerlen verslechtert en de sociale veiligheid op de stations gaat achteruit, zo de motie.

Alleen Maastricht
In de motie wordt er verder op gewezen dat Maastricht het enige Limburgse station blijft met een loket voor kaartjes, als de plannen van de NS doorgaan.

Alle andere Limburgse treinstations worden selfservice stations, waar reizigers een kaartje alleen via een automaat kunnen kopen en bij vragen moeten bellen met de klantenservice, aldus de motie.

NS-directie en staatssecretaris
Aan het provinciebestuur wordt gevraagd om er bij de directie van de NS op aan te dringen dat de loketten in Venlo en Roermond en de servicemedewerkers in Heerlen en Maastricht behouden blijven.

Van staatssecretaris Stientje van Veldhoven (D66) moet worden gevraagd dat zij haar uiterste best zal doen om verschraling van Limburgse NS-stations te voorkomen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen