Overslaan en naar de inhoud gaan

PvdA wil 'eindelijk' duidelijkheid over kosten Koningsdag

Geplaatst opmaandag 2 december 2019 - 10:18

De PvdA in de gemeenteraad van Maastricht wil op korte termijn duidelijkheid over wat de viering van Koningsdag de gemeente gaat kosten.

De oppositiepartij vraagt zich af waarom het zo lang duurt voordat er concrete cijfers op tafel liggen.

Hoogste tijd
De Koninklijke familie viert Koningsdag op maandag 27 april in Maastricht. De PvdA vindt dat een mooie gelegenheid voor stad en regio om zich te presenteren. Maar de partij stelt dat het wel dat het de hoogste tijd is om te weten hoeveel geld met Koningsdag is gemoeid.

Zwaar weer
Volgens de PvdA is dat ook heel belangrijk omdat de gemeente Maastricht in zwaar weer zit en er bezuinigd moet worden om de begroting op orde te krijgen. "In dit kader is het van groot belang om snel duidelijkheid te scheppen over de kosten van het organiseren van Koningsdag 2020 en de dekking hiervan", zo staat in schriftelijke vragen.

Organisatie
De PvdA verwijst ook naar het stadsbestuur van Amersfoort. Dat zou er in 2019 maar vier weken voor nodig hebben gehad om de gemeenteraad te informeren over de te verwachten kosten. Die bedroegen bijna 1,3 miljoen euro. Groningen in 2018 en Tilburg in 2017 waren ruim 1,3 miljoen euro kwijt. De PvdA wil ook weten hoever de voorbereidingen zijn gevorderd en hoe het staat met de beschikbare politie-inzet.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts