Overslaan en naar de inhoud gaan

PvdA wil 'eindelijk' duidelijkheid over kosten Koningsdag

Geplaatst opmaandag 2 december 2019 - 10:18

De PvdA in de gemeenteraad van Maastricht wil op korte termijn duidelijkheid over wat de viering van Koningsdag de gemeente gaat kosten.

De oppositiepartij vraagt zich af waarom het zo lang duurt voordat er concrete cijfers op tafel liggen.

Hoogste tijd
De Koninklijke familie viert Koningsdag op maandag 27 april in Maastricht. De PvdA vindt dat een mooie gelegenheid voor stad en regio om zich te presenteren. Maar de partij stelt dat het wel dat het de hoogste tijd is om te weten hoeveel geld met Koningsdag is gemoeid.

Zwaar weer
Volgens de PvdA is dat ook heel belangrijk omdat de gemeente Maastricht in zwaar weer zit en er bezuinigd moet worden om de begroting op orde te krijgen. "In dit kader is het van groot belang om snel duidelijkheid te scheppen over de kosten van het organiseren van Koningsdag 2020 en de dekking hiervan", zo staat in schriftelijke vragen.

Organisatie
De PvdA verwijst ook naar het stadsbestuur van Amersfoort. Dat zou er in 2019 maar vier weken voor nodig hebben gehad om de gemeenteraad te informeren over de te verwachten kosten. Die bedroegen bijna 1,3 miljoen euro. Groningen in 2018 en Tilburg in 2017 waren ruim 1,3 miljoen euro kwijt. De PvdA wil ook weten hoever de voorbereidingen zijn gevorderd en hoe het staat met de beschikbare politie-inzet.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen