Overslaan en naar de inhoud gaan

PvdA wil actie van provinciebestuur tegen btw-verhoging

Geplaatst opmaandag 30 oktober 2017 - 21:31

De PvdA in het Limburgs Parlement dient vrijdag een motie in tegen de verhoging van het lage btw-tarief van 6 naar 9 procent.

De verhoging staat in het regeerakkoord van het nieuwe kabinet.

In de motie wordt het provinciebestuur opgeroepen om de negatieve effecten van de maatregel in Den Haag aan de orde te stellen en te bestrijden.

Lees ook: VNO-NCW: 'Kabinet moet btw-pijn in grensregio verzachten'

Hard getroffen
Fractievoorzitter Jasper Kuntzelaers noemt de btw-verhoging een 'vervelende maatregel'. De mensen die het minst te besteden hebben, worden het hardst getroffen, aldus Kuntzelaers. "Daarnaast jaag ze zo mensen in Limburg de grens over en dat is funest voor de Limburgse economie."

Door de btw-verhoging gaan de prijzen voor onder meer eten en drinken in de supermarkt, de kapper, boeken en het openbaar vervoer omhoog.

Lees ook: 'Verhoging btw heeft grote gevolgen voor Limburg'

Landelijke actie
De motie van de PvdA sluit aan bij de landelijke actie 'Geen btw-verhoging' van GroenLinks, SP en PvdA. Die actie wordt gesteund door vakbond FNV en andere maatschappelijke organisaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen