Overslaan en naar de inhoud gaan

PvdA: 'Wél treinen richting MECC tijdens de11evande11e'

Geplaatst opmaandag 21 oktober 2019 - 14:01

De PvdA in het Limburgs Parlement wil dat vervoerder Arriva het besluit intrekt om tijdens de aftrap van de vastelaovend op 11 november geen treinen te laten rijden naar station Maastricht Randwyck bij congrescentrum MECC.

Daar vindt dit jaar de11vande11e voor de eerste keer plaats.

Verbaasd
Arriva zegt dat te doen uit veiligheidsoverwegingen. Maar volgens PvdA-statenlid Aleida Berghorst leidt dat juist tot propvolle bussen richting MECC en daardoor juist tot onveilige situaties. Zij is dan ook verbaasd over het besluit van Arriva.

Lees ook: Geen treinen richting MECC tijdens de11devande11de

Overlast
Berghorst wijst ook op de mogelijke overlast voor werknemers van bedrijven rondom het MECC, patiënten van het nabijgelegen ziekenhuis en de inwoners van de wijken Heugemerveld, Heugem, Heer en De Heeg.

De reactie van treinreizigers op de beslissing van Arriva

Handdoek
"Arriva moet juist op een drukke dag als de11vande11de alles op alles zetten om op een veilige manier zoveel mogelijk mensen wél te vervoeren in plaats van bij voorbaat de handdoek in de ring te gooien", aldus PvdA-statenlid Berghorst. Zij wil dat het provinciebestuur hierover in overleg gaat met Arriva.

Fractie gemeenteraad
Ook de fractie van de PvdA in de gemeenteraad van Maastricht heeft schriftelijke vragen gesteld over de kwestie. De fractie noemt het besluit van Arriva een “vreemde zaak nu juist dit jaar de festiviteiten van Vrijthof naar MECC zijn verplaatst”. Dat de looproute vanaf het hoofdstation van Maastricht naar het MECC even lang zou zijn dan die naar het Vrijthof, vindt de PvdA geen sterk argument. Volgens de Maastrichtse PvdA wordt voorbijgegaan aan het feit dat in plaats van door het centrum van de stad, nu door een woonwijk gelopen gaat worden.

Daarom vraagt zij ook of het gemeentebestuur extra maatregelen gaat nemen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen