Overslaan en naar de inhoud gaan

PvdA: 'Wél treinen richting MECC tijdens de11evande11e'

Geplaatst opmaandag 21 oktober 2019 - 14:01

De PvdA in het Limburgs Parlement wil dat vervoerder Arriva het besluit intrekt om tijdens de aftrap van de vastelaovend op 11 november geen treinen te laten rijden naar station Maastricht Randwyck bij congrescentrum MECC.

Daar vindt dit jaar de11vande11e voor de eerste keer plaats.

Verbaasd
Arriva zegt dat te doen uit veiligheidsoverwegingen. Maar volgens PvdA-statenlid Aleida Berghorst leidt dat juist tot propvolle bussen richting MECC en daardoor juist tot onveilige situaties. Zij is dan ook verbaasd over het besluit van Arriva.

Lees ook: Geen treinen richting MECC tijdens de11devande11de

Overlast
Berghorst wijst ook op de mogelijke overlast voor werknemers van bedrijven rondom het MECC, patiënten van het nabijgelegen ziekenhuis en de inwoners van de wijken Heugemerveld, Heugem, Heer en De Heeg.

De reactie van treinreizigers op de beslissing van Arriva

Handdoek
"Arriva moet juist op een drukke dag als de11vande11de alles op alles zetten om op een veilige manier zoveel mogelijk mensen wél te vervoeren in plaats van bij voorbaat de handdoek in de ring te gooien", aldus PvdA-statenlid Berghorst. Zij wil dat het provinciebestuur hierover in overleg gaat met Arriva.

Fractie gemeenteraad
Ook de fractie van de PvdA in de gemeenteraad van Maastricht heeft schriftelijke vragen gesteld over de kwestie. De fractie noemt het besluit van Arriva een “vreemde zaak nu juist dit jaar de festiviteiten van Vrijthof naar MECC zijn verplaatst”. Dat de looproute vanaf het hoofdstation van Maastricht naar het MECC even lang zou zijn dan die naar het Vrijthof, vindt de PvdA geen sterk argument. Volgens de Maastrichtse PvdA wordt voorbijgegaan aan het feit dat in plaats van door het centrum van de stad, nu door een woonwijk gelopen gaat worden.

Daarom vraagt zij ook of het gemeentebestuur extra maatregelen gaat nemen.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen